"Är det någon mer som blir helt frustrerad på att SL bytt ut sina kort?"

"Fått mitt gröna kort men det verkar som att det inte fungerar med reskassa längre."

"Blir f-n tokig, måste man köpa en biljett per resa nu?"

Ända sedan det gröna SL-kortet infördes i maj förra året har insändarspalter och sociala medier fyllts av kritik, bland annat för att det bara har gått att köpa en enkelresa i taget.

I måndags kom nyheten som många har väntat på: nu går både kortet och appen att fylla på med upp till 20 enkelresor åt gången.

– Förändringen har varit planerad sedan länge. Men det har krävts en hel del arbeta i systemen för att detta ska fungera. Vi ser det som en värdefull tjänst bland annat för den som vill köpa biljetter till någon annans SL-kort på distans, kommenterar Natelie Nordenswan på SL:s presstjänst.

Detta har varit en av de mest efterfrågade funktionerna i appen på sistone, berättar hon.

Använd inom ett år

SL vill samtidigt upplysa om en begränsning värd att hålla i minnet: biljetterna måste användas inom ett år, sedan blir de ogiltiga.

"Om man inte reser så ofta eller varierar mellan att köpa enkelbiljett och periodbiljett gör man rätt i att inte köpa på sig för många enkelbiljetter. Risken finns annars att man inte hinner använda upp alla enkelbiljetter innan de löper ut", skriver SL på sin hemsida.

Det går inte att få enkelbiljetter återköpta eller få pengarna tillbaka om man inte hinner använda biljetten innan den förfaller. Det smidigaste för den som inte specifikt önskar att ha ett SL-kort, är att blippa sitt vanliga betalkort i kortläsaren, upplyser SL.