Organisationen hjälper Huddingebor som har det svårt ekonomiskt med allt från matkassar, medicin, veterinärvård och elbidrag. Men efter att man har gått 27 000 kronor i back på årets sommarfest var framtiden oklar för organisationen.

Då gick de ut i sociala medier och bad om hjälp.

– Det här var första gången vi bad om hjälp till själva föreningen. Vi hade ingen aning om folk tyckte att vi förtjänade att få in de här pengarna eller inte, säger ordförande Peter Solstedt.

Livets hjälp

Livets hjälp

Privat

Över förväntan

Man bad de 4 500 medlemmarna om hjälp för att kunna fortsätta verksamheten och på två timmar hade de fått in pengarna. I skrivande stund är summan uppe i 40 000 kronor, inklusive bidrag från sponsorer.

– Gensvaret var helt otroligt. Huddingeborna är generösa och vi är så tacksamma, berättar Nilla Johansson, ledamot i styrelsen.

Men trots att det har löst sig med kostnaderna kring sommarfesten så väljer man nu att skala ner verksamheten.

– Tidigare har vi gjort insamlingar för allt från glasögon, hyror, medicin, SL-biljetter och veterinärvård, säger Nilla Johansson.

– Och allt detta är nödvändigt, men det tar en enorm kraft. Vi gör granskningar och skräddarsyr hjälpen. Att göra själva insamlingen är tidskrävande men sedan ska man se till att det gått till rätt saker och det tar flera timmar för varje insamling, det klarar vi inte att göra framöver, säger Peter.

Organisationen kommer framöver att fokusera på sina matkasseutlämningar som de ordnar tre gånger i veckan.

Organisationen kommer framöver att fokusera på sina matkasseutlämningar som de ordnar tre gånger i veckan.

Privat

100 behövande familjer

I stället satsar man framöver enbart på kärnverksamheten med matutlämningar tre gånger i veckan. Överskottet från insamlingen kommer gå tillatt köpa in torrvaror, konserver och hygienartiklar.

– Vi vill kunna fylla ut matkassarna så att en hel familj kan klara sig i en vecka. Vi har uppemot 100 behövande familjer varje vecka sedan årskiftet, säger Peter.

Ytterligare en tidskrävande faktor är att de måste leta en ny lokal, eftersom lokalerna på Dalhemsvägen är ett rivningskontrakt.

– Därför kan vi inte genomföra sådant som sommarfesten och till exempel julmarknaden. Det ger inga plus och det är timmar som vi istället kan satsa på att leta ny lokal och styra med kassarna, säger Peter Solstedt.