Förra året ordnade organisationen Livets hjälp för första gången en sommarfest i Rådsparken för Huddingeborna. Det kom 2 500 besökare mer än de räknat med och över 50 000 kronor kom in i välgörenhet.

Mitt i skrev för en månad sedan om planerna inför årets sommarfest, som hölls den 17 juni. Den hade planerats sedan januari och man var förväntansfull.

– Vi tänkte att det här kommer att bli vår största dag på året där vi kan få in gåvor, sponsorer och välgörenhet. Men sommarfesten var en oväntad katastrof, säger Peter Solstedt, medgrundare och ordförande för Livets hjälp i Huddinge.

Känner sig lurade

På sommarfesten bjöds det på bland annat korv, sockervadd, uppträdanden, loppmarknad, hoppborg och hinderbana. Allt var gratis, men på plats fanns det så kallade sommarband att köpa. Det kan ses som ett form av inträde där summan var valfri.

– Det var bara 1 000 av 5 000 besökare ungefär som köpte sommarbandet och av dem var det jättemånga som bara swishade en till fem kronor, säger Peter Solstedt.

Peter Solstedt är ordförande och hans fru Lotta Solstedt är ledamot i organisationen.

Peter Solstedt är ordförande och hans fru Lotta Solstedt är ledamot i organisationen.

Privat.

Enligt honom hade organisationen räknat med att besökarna i genomsnitt skulle betala 40–50 kronor för sommarbandet. Anledningen till att summan för inträdet är valfri är enligt Peter Solstedt att alla ska kunna delta oavsett ekonomi.

– Vi brukar alltid göra så vid tillställningar, för om man är fattig ska man kunna betala en krona. Men vi tror inte på att så många inte kunde swisha ett högre belopp, utan vi tror att vi blev lurade av väldigt många människor, säger han.

"Ligger minus"

Organisationen hjälper Huddingebor som har det svårt ekonomiskt genom bland annat matkassar, medicin, veterinärvård och elbidrag. Pengarna verksamheten använder kommer från donationer och sponsorer.

– Vi hade inte räknat med det här och trodde att om många ger något så kommer det att kunna hjälpa fler. Nu ligger vi minus 25 000 kronor på grund av efterfakturor på städning bland annat och står i valet och kvalet att lägga ned Livets hjälp.