Den 14 februari hittades en död man i vattnet vid Gålö i Haninge av några privatpersoner. Sjöpolisen tog sig till platsen och arbetade sedan tillsammans med polisens tekniker för att söka efter bevis och göra en teknisk undersökning.

De konstaterade att det rörde sig om ett mord. Mannen som hittades i vattnet var i medelåldern och var sedan tidigare anmäld försvunnen av sina anhöriga. Han sågs senast i Märsta.

Mördad i Märsta

Polisen kunde senare gripa en man i 50-årsåldern och en teknisk undersökning genomfördes vid industriområdet på Brobyvägen i Märsta. Där kom polisens tekniker fram till att mordet har skett och att kroppen sedan förts till Gålö där den har dumpats. Mordet begicks någon gång mellan 10-14 februari.

– Jag går inte in på några utredningsdetaljer utan konstaterar bara att det är en person som är häktad på sannolika skäl för mord. Det är egentligen bara det jag har att förmedla, säger kammaråklagare Ewa Tvengström.

Enligt uppgifter i flera mediekanaler ska kroppen ha varit inlindad i en matta och försökt sänkas med tyngder men det är inget om åklagaren vill kommentera.

– Ja, det finns många uppgifter men jag varken bekräftar eller dementerar någonting. Vi säger att det är förundersökningssekretess och den gäller alla andra och då gäller den även mig. Jag vill inte sitta och prata vid sidan om när inte motparten får göra det, säger Ewa Tvengström.

Tidigare dömd till fängelse

Den misstänkte är medborgare i ett annat land och är sedan tidigare dömd till fängelse för grovt rattfylleri. Det var för ett år sedan då han hade 1,6 promille alkohol i blodet när han stoppades i Märsta.

Häktningen sträcker sig fram till den 16 mars i ett första skede.

– Min klient förnekar brott och jag är förhindrad att säga mer än så till er, säger Marcus Lodin som är 50-åringens advokat.