Dubbla burgare. Viggo Broström, vd på Flippin' Burgers, berättar att en ny krog öppnar 1 oktober. Foto: Flippin' Burgers

Dubbelt upp för Flippin’ burgers i Stockholm

Hamburgerkrogen Flippin’ burgers har tagit över en restaurang i city. Det innebär att det för första gången blir två Flippin’-restauranger i Stockholm.

  • Publicerad 11:00, 26 sep 2021

Enligt många var Flippin’ burgers den krog som startade finburgartrenden i Stockholm, när grundaren Jon Widegren slog upp portarna till den lilla krogen på Kungsholms strand 2012.

Snabbt blev lokalen för liten. Flyttlasset drog till Observatoriegatan i Vasastan, där krogen sedan dess har legat.

Förra sommaren togs dock Flippin´-konceptet över av Tugg Burgers.

– Vi tog över när pandemin och restriktionerna slog till extra hårt. Det handlade mycket om att anpassa oss till gällande regler, säger Viggo Broström, vd för Tugg Burgers & Flippin’ Burgers.

Bra pandemi-tajming

Den nya krogen öppnar på Norrlandsgatan 16, i Bianchi Café & Cycles tidigare lokaler. Det här innebär att det för första gången finns två Flippin´-ställen i Stockholm samtidigt. Planerad premiär är den 1 oktober.

– De lättade restriktionerna 29 september var en jäkla tajming för oss. Det lär bli full rulle för oss, säger Viggo Broström.

SPANING: Därför når vi aldrig "peak burgare"

Lunchöppet på vardagar

Ytmässigt är lokalen ungefär lika stor som den befintliga på Observatoriegatan. 60–70 platser, inklusive ett antal platser i baren.

Grundfilosofin från 2012 är densamma – enkla burgare utan tjafs som är gjorda från grunden.

– Det nya, förutom lokalen, är att vi kommer att ha öppet för lunch på vardagar, det har vi aldrig haft tidigare.

Flippin’ burgers-grundaren lämnar sitt livsverk

Cykelfik ut. Flippin' Burgers tar över cykelfiket Bianchi Cafes lokaler på Norrlandsgatan 16. Foto: Privat / Google Maps