P09-laget slog ut AIK efter en stark insats i semifinalen innan man ställdes mot KFUM Huddinge Basket i finalen.

Där ledde Huddinge länge men Viby lyckades öka intensiteten och kunde både vända och dra ifrån i tredje perioden. I fjärde höll Viby fortsatt i taktpinnen och då detta kombinerades med starkt försvarsspel blev det till slut en seger med klara 51–29.

Ny vinst för F10

F10-laget tog hem den internationella storturneringen Scania Cup i Södertälje i april, och visade i Brännkyrkahallen att man lyckats konservera formen.

I finalen mot Duvbo inledde man nervöst med många missade skott, men försvaret förblev stabilt. I andra perioden kopplade Viby emellertid greppet om matchen och gick ifrån till 22–14. Duvbo försökte men kom aldrig ikapp, och matchen slutade 50–44 till Viby.

Ellert alltid på plats

Lions Cup grundades 1983 av Ellert Karlsson, då ordförande i Järva Basket, som en satsning på breddspel inom basketen i Stockholms län och för att skapa en tävling för ungdomar som hamnat utanför elitsatsningarna.

Ellert Karlsson prisutdelare, som altid. Här ger han guldmedaljerna till Viby Basket P09-lag.

Ellert Karlsson prisutdelare, som altid. Här ger han guldmedaljerna till Viby Basket P09-lag.

Jill Lövdahl

Ellert Karlsson har varit prisutdelare i cupen sedan starten för 40 år sedan och har inte missat en Lions Basket Cup-final sedan premiären – och även i år var den i dag 94-årige Karlsson på plats i Brännkyrkahallen.