Ett stenkast från Häradsvägen i Segeltorp delar Jessies musik-café & second hand lokaler med biltvätten Reko Car Wash. Bokhyllor fyllda av pussel, spel och böcker skapar tillsammans med möblemanget – som Jessie till stor del hittat via bortskänkes-annonser – en hemtrevlig stämning.

– Det är exakt den stämningen jag vill åt, och visa att man kan få det mysigt. Det är många som reagerar på det och stammiskunder tycker det är mysigt att det känns som att sitta hemma – vilket ju är bland det finaste betyg man kan få, säger Jessie.

För den fikasugne som fattar tycke för en stol finns möjlighet att fynda – allt i inredningsväg är nämligen till salu.

– Så dricker man ur en mugg man gillar så får man köpa den. Jag vill visa att man kan skapa en väldigt trevlig miljö utan att behöva köpa något som är nytt.

Dels tycker Jessie att det slängs för mycket prylar som har gott om liv kvar i sig, dels var det en nödvändig lösning att använda sig av när hon startade kaféet.

– Det var även ur ett ekonomiskt perspektiv, jag hade inte sparat massor att lägga på inredning, så jag fick trolla lite med knäna. Men allt är fullt dugligt och jag tycker att jag har fått till det bra!

I bokhyllorna i kaféet finns även verk av lokala konstnärer, och en av väggarna är avsedd för att lokala konstnärer ska få visa verk som är till salu.

– Jag tycker ju att man ska hjälpa varandra, jag är småföretagare och jag tänker att ”what goes around, comes around”. Om jag hjälper andra så hjälper förhoppningsvis dom mig med att få hit gäster.

Kan du känna att det finns en sån lag-anda bland småföretagare?

– Ja, man hjälps åt. Jag tycker det är fint att det är så. Det ska inte behöva vara så att man ska armbåga sig fram. Jag menar, jag konkurrerar inte med någon som gör konstverk i betong, så det är ju en win-win situation.

Ett inslag som skvallrar om Jessies bakgrund som sångerska är pianot och mikrofonen som står på en upphöjd scen i kaféet. Att musiken skulle få en särskild plats var en självklarhet när hon startade eget.

– Att kombinera mat och musik tycker jag är en rolig kombo, och sen efter corona är tanken att hålla musikkvällar med liveartister och så där, säger Jessie och fortsätter,

– Jag kommer aldrig att sluta sjunga, det går bara inte. Det har också varit en sån dröm sen jag var liten, då skulle jag bli sångerska eller dagis-fröken.

Hur tänker du kring framtiden, med uppträdanden och få hit artister?

– Jag har varit öppen med att om man är musiker så får man gärna kontakta mig. Men nu är det ju lagt lite på is i och med pandemin. Men innan jag öppnade hade jag redan vissa datum planerade som jag fick ställa in. Jag har mycket kontakter inommusikgenren, så självklart går jag till mina vänner först och kollar om de vill komma och spela-.- Så det är både kända och okända namn, och alla är schyssta och måna om att ställa upp, de vet hur mycket jag har kämpat med det här. Så det kommer inte att vara några problem med att fylla scenen.

Har du stött på utmaningar som egen företagare, som du inte tänkt på innan?

– Utmaningen med att ha eget företag tycker jag är allt administrativt. Det runt omkring som är superstrikt och kräver att man har stenkoll, som på när momsen ska in, eller datum då restaurangrapporten ska skickas in, det kan vara lite stressande tycker jag.

Jessie berättar att planen från början var att hitta en partner att driva verksamheten med, men när det inte lyckades så bestämde hon sig för att köra själv – väl medveten om att det skulle innebära mycket arbete.

– Det var, och är fortfarande, väldigt hårt jobb. Det vet ju alla som startar eget att i början så är det ekonomiskt supertufft, man får jobba dygnet runt.

– Trots allt hårt jobb så hoppas jag att bli långvarig med mitt kafé i Segeltorp, och jag ser väldigt ljust på framtiden!