Christian Neidert har drivit badet i 19 år. I sommar har han upplevt färre besökare än de senaste åren.

– För vår del har det varit en ganska trög sommar. Breviksbadet fungerar bäst när det är lite varmare såsom idag, supervarmt och soligt. Den här sommaren har det varit ganska mycket 19–20 grader med växlande molnighet, då är det många som väljer bort att bada här. Nu ser det ut att bli fina dagar framöver och folk är tillbaka på Lidingö efter sina semestrar. Då kommer det säkert komma mycket folk. Annars har det flytit på jättebra, många barn som gått på simskola och sommarläger. Vi har haft jättebra personal och trevliga gäster i år!

Har gått simskola

Rebecka Moore och Louisa Moore, 9, bor på Irland men är i Sverige på semester.

– Det är skönt och svalkande i poolen en dag som denna. När vi är och hälsar på mormor som bor på Lidingö kommer vi hit ganska ofta. Louisa har gått simskola här, nu håller vi på och övar i motionssimslängan. Till helgen ska vi åka ut till Sandhamn och gå på Gröna Lund, det blir första gången för Louisa, säger Rebecca.

Har åkt från Liljeholmen

Shami Carlsson med Maximus Carlsson, 4, och kusinen Nisha Nison, 7, från Liljeholmen och Segeltorp.

– Vi kommer ofta hit. Det finns inte så många bassängbad i Stockholm så vi åker lite längre. Det är rena pooler, skönt gräs, minigolf, bra matutbud och trevlig personal,säger Shami.

– Sommaren har verkligen varit upp och ner, helt beroende på vädret. Vi har stått lite standby – är det bad-väder eller inte, ska vi åka till grönan eller Skansen? Det är så skönt med sol och värme idag. Kanske sista dagen som det är riktigt varmt i år.

Både silverfisken och guldfisken

Sara Schwalbe och Tom Schwalbe, 8, från Lidingö tar paus med festis och chips.– Det kommer otroligt mycket folk hit dagar som denna. Ibland kommer vi vid sextiden, när de flesta barnfamiljerna har börjat röra sig hemåt. Man kan även komma när det är lite kallare ute, det är så varmt i vattnet.

Tom har lärt sig simma 200 meter i sommar.

– Jag har tagit både silverfisken och guldfisken!