Våldsvågen skördar nya offer i Stockholm. Vid 23.54 på onsdagen larmades polisen om en skjutning ute i ett bostadsområde i Jordbro i Haninge.

Väl på plats hittade polisen två skottskadade personer, en var mycket allvarligt skadad och avled av sina skador trots återupplivningsförsök.

En man lindrigt skadad

Den andra skottskadade mannen klarade sig med lindrigare skador och fördes till sjukhus. En förundersökning gällande mord och försök till mord är inleddes strax därefter.

Flera gripna

En stor polisinsats har pågått under natten och flera fordon och personer kontrollerats. Vid 04.55 på torsdagsmorgonen meddelar polisen på sin hemsida att tre män gripit misstänkta för delaktighet i brotten.

På torsdagsförmiddagen meddelar polisen att ytterligare en person gripits, rapporterar Expressen.

Vid klockan 13 på eftermiddagen informerar polisen att det nu är fyra personer anhållna och två personer gripna. Det rör sig om en kvinna och fem män som alla är i 20-årsåldern. Brottsrubriceringen är mord och medhjälp till mord.

Kraschade in i radhus

Bara minuter efter att polisen larmades om skottlossningen kom samtal från en boende i Jordbro som vaknat av ljudet av krossat glas. Ljudet visades sig komma från en pickup som kört in i fasaden på ett radhus. Två män sprang från fordonet och upp mot skogen, enligt vittnesuppgifter.

Polisen kopplar ihop händelsen med skottlossningen. Bilen är bärgad och ingår i utredningen.

– Frågan är om det antingen är en avledande manöver eller om den använts för att ta sig från platsen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Expressen.

Händelsen inträffade bara timmar efter onsdagens dödsskjutning på Mälarhöjdens IP i Fruängen i södra Stockholm.