Allmänheten hade hittat en avliden person på en plats i anslutning till Hällkana friluftsområde under fredagen den 18 augusti. Polisens tekniker genomförde timmarna efter en undersökning av platsen. Då man inte kunde fastställa hur personen avlidit valde polisen att inleda en förundersökning om misstänkt mord.

Utreds inte lokalt

Upplands-Bros kommunpolis Magnus Nilsson berättade under måndagen den 21 augusti att utredningen inte ligger på polisområde nord, där Upplands-Bro ingår, men att hans kollegor utförde initiala åtgärder i samband med larmet.

Magnus Nilsson, kommunpolis, Upplands-Bro

Magnus Nilsson, kommunpolis, Upplands-Bro

Mikael Andersson

– Det första är att kontrollera om uppgifterna som kommit in stämmer. Är det oklara omständigheter så inleder vi alltid förundersökning om misstänkt mord, säger Magnus Nilsson.

Ej identifierad

Polisen hade under måndagen ännu inte identifierat vem det är som hittades i Hällkana. Man var med hänsyn till utredningen sparsam med detaljer.

– Det är en man. Det kan jag säga. Hos oss internt så sker nu ett intensivt arbete att försöka lösa detta, och det finns säkerligen teorier vem det här kan vara, men jag tror inte att det ännu är helt fastställt, säger Magnus Nilsson.