Djurgården hockey har länge letat mark för en ny träningsanläggning. Behovet börjar bli akut eftersom Hovet, där klubben håller till idag, ska rivas.

Redan i fjol kunde Mitt i Söderort berätta om att klubben hade ögonen på Tallkrogens bollplan och förde diskussioner med Stockholms stad om att bygga där.

Nu har stadens exploateringsnämnd godkänt en markanvisning till fastighetsbolaget Hemsö, för byggande av två ishallar för Djurgårdens räkning.

– Äntligen kan vi få anläggningsmässiga förutsättningar för vår verksamhet som är jämförbara med alla klubbar i SHL. Ett nödvändigt beslut för klubbens framtid och elithockeyn i Stockholm. Anläggningen kommer förstås att betyda mycket för våra seniorlag, men också för junior- och ungdomsverksamheten som kommer att ianspråkta två tredjedelar av istiden, säger klubbens sportchef K-G Stoppel.

Enligt klubben ska en av hallarna ha en publikkapacitet på 2000 personer och bli matcharena för klubbens damlag, som idag spelar i högsta ligan SDHL.

Klubben uppger att byggandet av ishallarna kan starta redan om 3-4 år. Det kan vara optimistiskt då Stockholmshem just nu bygger tillfälliga bostäder för flyktingar på bollplanen. Bostäder som exploateringskontoret räknar med ska stå kvar i fem år.

https://www.mitti.se/nyheter/bollplan-ska-losa-akut-bostadsbrist-for-familjer/repuhA!f7qHk3I2Q@6SQnqd1LezA/

https://www.mitti.se/nyheter/framtidsplan-dif-kan-fa-bygga-ishall-pa-bollplanen/repuhC!5T8kP0rveI0OHVAUzgc6vg/

https://www.mitti.se/nyheter/bajen-om-stadens-flort-med-djurgarden-markligt/repuhz!1UCAxcU5nrZLmmlJ8pSVsA/