– Nej, jag hade inga problem med att bajsa ute eller att gå barfota i djungeln. Vissa var livrädda för små insekter, ja för allt. Det måste ha varit jättejobbigt, säger Tove Dalsryd.

Vi träffar henne på Sidensvansvägen i västra Sjöberg, där hon växte upp och där hennes pappa fortfarande bor kvar. Det är en vecka kvar till premiären i TV4, den 2 oktober, och Tove har ännu inte sett någonting av programmet.

– Det är lite nervöst. Jag vet om vissa saker som ska hända som inte är kul och jag har pratat i många timmar men jag vet ju inte hur de klipper och vad som kommer med.

Känslig för skitsnack

Hon betonar dock att hon har varit ärlig hela tiden och att hon står för allt hon har sagt.

– Men hela programmet är upplagt för att folk ska snacka skit om varandra. Det är en miljö jag inte är van vid. Jag är ganska känslig för om någon snackar skit om mig, och jag vet ju inte vad de andra har sagt, säger Tove.

Hon strosar ner mot Edsviken med sin hund Betty och berättar att hon som liten begravde sitt marsvin i skogen intill gångstigen.

Tove Dalsryd med sin 3,5-åriga hund, Cavalier king charles spanieln Betsy, i skogsområdet mellan Sidensvansvägen och Edsviken.

Tove Dalsryd med sin 3,5-åriga hund, Cavalier king charles spanieln Betsy, i skogsområdet mellan Sidensvansvägen och Edsviken.

Mikael Andersson

– Jag tycker om Sollentuna, det är som en egen småstad. Min pappa bor kvar här och min mamma också. Och mormor och farmor!

Spontan ansökan

Hon har länge tänkt att det skulle vara kul att vara med i Robinson, men när hon väl ansökte i december i fjol var det ett spontant infall.

– Jag var utomlands och såg en annons på Instagram. Jag hade inget att göra den dagen så jag skickade in en video.

Beskedet att hon kommit med fick hon i april, bara ett par veckor före avfärden till Filippinerna.

Hon har aldrig varit scout eller någon friluftsmänniska, men utnyttjade de två veckorna till max för att komma väl förberedd.

– Jag pluggade in en massa ätbara växter och pratade mycket med min kusin som är militär och med min faster som är scoutledare och vet hur man gör upp eld, knyter knopar och bygger läger. Och så tittade jag på alla tidigare Robinson-säsonger och såg till att träna styrka och kondition.

Var beredd på fysisk utmaning

Tove var inställd på att bristen på mat skulle bli jobbig, men det var inte det tuffaste skulle det visa sig.

– Jag är så beroende av mat. Att få äta var tredje timme. Annars blir jag personlighetsförändrad. Men jag var så beredd på den fysiska utmaningen så det gick bra. Då var det psykiska värre. Jag gillade alla i mitt lag men det uppstår situationer när man lever så nära varandra. Även om det vore mina bästa kompisar så skulle jag bli trött på dem om jag var med dem tjugofyra sju.

Sollentunatjejen Tove Dalsryd är en av deltagarna i Robinson-säsongen som inleddes i TV4 den 2 oktober.

Sollentunatjejen Tove Dalsryd är en av deltagarna i Robinson-säsongen som inleddes i TV4 den 2 oktober.

Daniel Sahlberg

Alla deltagare får ta med sig en personlig sak. Tove valde en anteckningsbok, och det hjälpte henne att hantera de situationer som kunde uppstå på ön.

– Det var enda alternativet att ta med för mig, att få ha en dagbok. Jag gick ofta upp på natten och skrev av mig när tankarna bara snurrade.