Och jag ska förklara varför.

I Västra Götaland, regionen där jag är skriven och spenderar helger och en och annan måndag, finns det cirka 144 vårdgivare som är redo att sätta en vaccinationsspruta i armen på hugade intressenter. Eller redo, förresten, de flesta av de 144 saknar så väl bokningsbara tider som vaccin. Men så är det nog lite överallt i Sverige och kanske inte främst Västra Götalandsregionens fel.

Logga in på 144 ställen

Nej, problemet är själva bokningsförfarandet. För på vart och ett av de 144 ställena måste man logga in med bank-id för att ens kunna kolla om de har några tider. Detta gör att det tar cirka två dagar att hitta en tid som passar för den åtråvärda spruta 1. Jag vet detta eftersom jag gjort det två gånger nu. Och varje gång har den hett efterlängtade tiden bokats av efter en vecka – via sms. Ingen förklaring, inga alternativ. Bara hård kall fakta: Din tid är avbokad.

Alla som någon gång blivit dumpad via sms förstår känslan. Ilska och frustration. Som att komma fram i Bingolotto och välja fel låda men få reda på det först efter en vecka. Typ.

Men vad är bästa medicinen när man blivit dumpad två gånger via sms? Jo, man går vidare. Så jag valde att dra fördel av det faktum att jag jobbar i Stockholm i veckorna och skaffade mig Alltid öppet-appen. Och inte nog med att den var lätt och logisk, jag fick tid dagen därpå. Så när ni läser detta är jag, förhoppningsvis, vaccinerad.

Men, faktum kvarstår, det ska inte vara enklare att boka Håkan Hellström-biljetter med segt bredband än att bli vaccinerad i Västra Götaland.

Stockholm vs Göteborg 1–0. Gör om, gör rätt.

https://www.mitti.se/nyheter/snart-varannan-vaccinerad-i-stockholm/repufc!avP0mWrQQSQhb8xzCbhIA/