Omfattande arbete. Urspårningen i Häggvik orsakade stora skador på rälsen. Foto: Trafikverket

Det dröjer innan rälsen är klar efter urspårningen i Häggvik

Om en vecka – den 21 april – skulle den nya rälsen vara klar och tågen kunna rulla som vanligt igen efter olyckan den 11 februari då ett godståg spårade ur i Häggvik. Men den prognosen höll inte riktigt.

  • Publicerad 05:20, 14 apr 2021

Nytt datum är i stället den 26 april.

– Vi har haft lite problem med leveranser av material så vi har fått flytta fram det några dagar. Det är fortfarande en prognos, men ju närmare vi kommer desto säkrare blir den. Jag tror absolut att från och med morgontrafiken den 26:e ska allt vara klart, säger Trafikverkets projektledare Kjell Backman.

Så påverkas din resa

Vardagar fram till klockan 20.00 kan du ta norrgående tåg till Sollentuna, Häggvik, Norrviken och Rotebro. Däremot stannar inte södergående tåg i Sollentuna och Häggvik. Kommer du med pendeltåg norrifrån och ska till Sollentuna eller Häggvik behöver du åka med till Helenelund för byte till norrgående tåg. Resande i Sollentuna och Häggvik som ska söderut får följa med norrgåendetåg till Norrviken för byte där.

Övriga tider och helger stannar inte norrgående tåg på linje 40, 41 och 42X i Sollentuna, Häggvik, Norrviken och Rotebro. Kommer du med pendeltåg söderifrån behöver du åka med till Upplands Väsby för byte till södergående tåg. Resande i Sollentuna, Häggvik, Norrviken och Rotebro som ska norrut får följa med södergående tåg till Helenelund för byte där.

På lördagar och söndagar är pendeltågen på linje 41 som startar eller slutar i Upplands Väsby inställda på sträckan Ulriksdal–Upplands Väsby i båda riktningarna.

När det är störningar i trafiken ökar risken för trängsel samtidigt som resan kan ta längre tid än normalt. Då är det extra viktigt att bara resa när du verkligen måste. Undvik att resa i rusningstid och försök att välja alternativa färdvägar. Det är bra att ha med extra munskydd så att du kan använda det när du reser med SL oavsett tid på dygnet.

Källa: SL

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tvärbanan rycker allt närmare Sollentuna

Nyheter Nya linjen har öppnats Tvärbanan har fått en ny linje, linje 31, som kommer att ha Helenelund som slutdestination.måndag 17/5 18:43

Vårdplatserna fördubblas på Sollentuna sjukhus

Nyheter Nya platser öppnas för geriatrisk öppen- och slutenvård Utbyggnaden av äldresjukvården på Sollentuna sjukhus fortsätter. En fördubbling av antalet platser sker nu i maj och det långsiktiga målet är en femdubbling av den geriatriska vården från starten i...måndag 17/5 10:24

Man dömd till fängelse för spridande av ”hämndporr”

Nyheter La upp film och bilder på sitt ex på porrsida på nätet När kvinnan avslutade relationen laddade mannen upp en film med henne på en porrsida på nätet. Han satte dessutom upp kränkande bilder på henne nära hennes bostad i Sollentuna. Nu har mannen dömts...söndag 16/5 9:10