Amanda Bahow, 7, ska börja i 2:an på Kungsholmens grundskola.– Det känns pirrigt att komma tillbaka. Jag längtar efter att se vad vi ska få göra i matten och svenskan. Matte är mitt favoritämne. Det ska också bli kul att träffa mina klasskompisar igen. Och att Maria ska börja i min skola, säger Amanda.Maria Bahow, 6, ska börja 6-årsverksamhet på Kungsholmens grundskola.– Det känns bra. Jag har aldrig varit i en skola förut så jag längtar! Det ska bli kul att träffa nya kompisar. Och det är kul att börja i samma skola som Amanda, även om vi inte går i samma klass.

Hugo Della-Flora, 14, ska börja 8:an på Gärdesskolan på Östermalm.

– Jag minns inte exakt när jag börjar, men runt den 17 augusti. Det ska bli skönt med rutiner och träffa kompisarna igen. Skolan har behövt ändra om lite bland eleverna så jag kommer att få en ny klass. Det känns bra att jag har ganska många klasskompisar kvar, men också spännande att få nya klasskompisar. Jag ser inte jättemycket fram emot att börja plugga. I åttan har man hemkunskap, det ska bli kul!

Filip Boqvist, 7, Brevik, ska börja 1:an i Ljungbackens skola på Lidingö.

– Jag är nervös över vilka klasskompisar jag kommer få. Vi ska delas upp från 6-års till två olika klasser och vi vet inte än vilken klass vi hamnar i. Jag vill helst hamna med mina kompisar.

Vad är bra att tänka på när man börjar i en ny klass?

– Om man ser någon som är ensam frågar man om den vill vara med och leka. Om den inte gillar leken kan den få bestämma vad man ska leka.

Li Wikström ska börja 9:an i höst och lillasyster Tilde Wikström ska börja 7:an.

– Det känns kul men lite nervöst att börja 7:an, för det kommer nog vara svårare prov och sånt. Mitt tips till alla som är nervösa är att ta det lugnt och att det kommer gå bra, säger Tilde.

Storasyster Li som börjar 9:an har börjat fundera på vad för gymnasie som ska sökas under våren.

– Det känns spännande, det finns så himla många att välja mellan, men jag vill nog gå natur linjen iallafall.

Leon Ablahad ska börja 4:an i höst, något han tycker är nervöst men roligt.

– Det känns kul att lära sig nytt, i 3an lärde jag mig massor med nytt och nu kan jag lära mig mer. Mitt favoritämne är matte, det kommer nog bli svårare i 4:an men det ska bli kul också säger Leon.

Som tips till andra som är nervösa inför att börja ny klass säger han:

– Tro på er själva, ni kommer klara det!