I februari blev det känt att Viktor Rönn ville öppna restaurang i de lokaler som blivit lediga bredvid butiken när biblioteket flyttar.

En krog med plats för 60 personer och samma öppettider som Brottbyhallen var planen.

Sedan dess har han funderat och kommit på andra tankar.

– Efter att ha tänkt många varv i våras och hunnit långt med restaurangplaner hittade jag ett alternativ som känns bättre. Att göra butik kan vi redan och en större butik har efterfrågats i många år, säger han.

En annan orsak är att det varit svårare att göra sig en bild av kundunderlaget för en ny restaurang i Brottby än för en butik.

– Och det är lite oroligare tider. Det allra oroligaste har kommit på senare tid med stigande elpriser och kraftigt mindre i plånboken hos folk.

Brottbyhallen har i dag en säljyta på 520 kvadratmeter och får ytterligare 145 när den byggts ut.

Utbyggnaden ska vara klar vid årsskiftet.

När planerna på att öppna krog blev kända möttes han av jubel på sociala medier. Många längtade efter ett tillskott i Brottby.

För några veckor sedan berättade han på butikens facebooksida om hur han efter mycket vånda kommit fram till sitt beslut.

– På ett sätt blev jag lite förvånad att reaktionerna blev så positiva, både där och i butiken. Några tycker kanske att en krog hade varit bättre. Men det känns som att de flesta blir glada över en större butik.

Med satsningen hoppas han öka omsättningen och därigenom kunna anställa fler.

– Men det beror på om vi får med oss försäljningen.