Den 13 november 2020 skulle Deniz Arda ge sig ut på en lång löptur. Sedan dess har ingen sett honom.

I två månader har nu sökandet efter honom pågått. Varken den ideella organisationen Missing people eller polisens utredningsledare för ärendet har något nytt att berätta, men meddelar att arbetet med att försöka hitta honom fortsätter.

Polisen utreder fyra potentiella spår.

✓  Han kan ha blivit sjuk eller skadad.✓  Han kan ha blivit utsatt för brott.✓  Han kan ha begått självmord.✓  Han kan ha försvunnit frivilligt.

https://www.mitti.se/nyheter/hundratals-letar-efter-forsvunna-elitsoldaten-deniz-i-helgen/reptkA!qixjxjFNAlKfDrOB45h9A/

Den senaste kända bilden av honom är en övervakningsbild från när han lämnar ett gym den 12 november, alltså mer än två månader sedan.

– Känslan är att två månader är en ganska lång tid. Men jag tror verkligen vi kommer hitta honom. Man kan spekulera väldigt mycket. Men en vältränad yrkesmilitär borde inte råka illa ut i skogen, säger Magnus Idebro, ordförande i Missing People.

30 söker i skogsområden

Tidigare har stora sökinsatser med hjälp av allmänheten arrangerats, men på grund av det rådande pandemiläget finns det just nu inga sådana planerade. Däremot genomför Missing people kontinuerligt egna sökinsatser i mindre skala där de kollar av tips.

– Vi har ett 30-tal i organisationen som på olika sätt är involverade i det här och vi kämpar vidare tills vi får reda på var han är. Men hittills har vi inte hittat någonting som kan leda oss framåt.

Vad händer den närmaste tiden?

– Vi har tömt ut de områden som till en början ansågs vara de potentiellt hetaste områdena. Men det finns fortfarande många platser att söka på, det är gigantiska områden det här handlar om, säger Magnus Idebro och avslutar:

– Har han skadat sig så finns han därute någonstans, och då kommer vi hitta honom.