62 DAGAR. Elitsoldaten Deniz Arda, 32, har varit försvunnen sedan den 13 november. Foto: Privat/Google Maps

Deniz Arda försvunnen i två månader

Två månader har gått, men det finns fortfarande inte ett spår efter den försvunne elitsoldaten Deniz Arda. Det här är vad som händer nu.

  • Publicerad 04:59, 13 jan 2021

Han finns därute någonstans

Den 13 november 2020 skulle Deniz Arda ge sig ut på en lång löptur. Sedan dess har ingen sett honom.

I två månader har nu sökandet efter honom pågått. Varken den ideella organisationen Missing people eller polisens utredningsledare för ärendet har något nytt att berätta, men meddelar att arbetet med att försöka hitta honom fortsätter.

Polisen utreder fyra potentiella spår.

✓  Han kan ha blivit sjuk eller skadad.
✓  Han kan ha blivit utsatt för brott.
✓  Han kan ha begått självmord.
✓  Han kan ha försvunnit frivilligt.

Hundratals letar efter försvunna elitsoldaten Deniz i helgen

SENAST HAN SÅGS. Den senaste bilden på Deniz Arda är från en övervakningskamera på gymmet Sats Sofo på Södermalm. Foto: Privat

Den senaste kända bilden av honom är en övervakningsbild från när han lämnar ett gym den 12 november, alltså mer än två månader sedan.

– Känslan är att två månader är en ganska lång tid. Men jag tror verkligen vi kommer hitta honom. Man kan spekulera väldigt mycket. Men en vältränad yrkesmilitär borde inte råka illa ut i skogen, säger Magnus Idebro, ordförande i Missing People.

30 söker i skogsområden

Tidigare har stora sökinsatser med hjälp av allmänheten arrangerats, men på grund av det rådande pandemiläget finns det just nu inga sådana planerade. Däremot genomför Missing people kontinuerligt egna sökinsatser i mindre skala där de kollar av tips.

– Vi har ett 30-tal i organisationen som på olika sätt är involverade i det här och vi kämpar vidare tills vi får reda på var han är. Men hittills har vi inte hittat någonting som kan leda oss framåt.

Vad händer den närmaste tiden?

– Vi har tömt ut de områden som till en början ansågs vara de potentiellt hetaste områdena. Men det finns fortfarande många platser att söka på, det är gigantiska områden det här handlar om, säger Magnus Idebro och avslutar:

– Har han skadat sig så finns han därute någonstans, och då kommer vi hitta honom.

Deniz Arda. Foto: Privat

Fakta: Sökandet efter Deniz Arda

Torsdag 12 november: Deniz Arda syns på övervakningskameran på SATS Sofo.

Fredag 13 november: Sista digitala spåren, Deniz kollar ett youtubeklipp med recept på en omelett.

Onsdag 18 november: En anhörig anmäler Deniz Arda som försvunnen hos polisen.

Lördag 21 novermber: Ett vittne säger sig ha sett en man som liknar Deniz Arda i en skog utanför Södertälje. En räddningsinsats drar igång men ingen hittas.

Onsdag 25 november: Polisen inleder förundersökning om människorov.

Lördag 28 november: En stor sökinsats planeras i Tyresta nationalpark. Flera hundra frivilliga anmäler sig. Men utan resultat.

Onsdag 13 januari 2021: Sökandet fortsätter. Ett 30-tal personer från Missing people fortsätter att arbete med ärendet med mål att hitta honom.

Källa: Polisen

Visa merVisa mindre