Berätta om boken!

– Det är en fantasydeckare för barn som riktar sig till bokslukaråldern, 9–12 år. Den handlar om tre kompisar i en fiktiv stad i Sverige där det alltid är sommar. Varför det är det vet man inte. I den här byn finns särskilda regler för barn – de får inte passera en viss gräns i utkanten av byn och inte vara ute när det är mörkt, inte heller när det är fullmåne. Men de går ändå över gränsen och då händer en massa saker. På andra sidan gränsen är det alltid vinter. 

Den låter lite läskig?

– Ja den är lite läbbig, men snäll. Det är snäll skräck för barn kan man säga. Jag har fått bromsa mig lite när jag skrev den haha. Det finns monster men de ser inte så hemska ut. Mina barn har fått provläsa och de gillar den! 

I fullmånens ljus släpps 18 maj.

I fullmånens ljus släpps 18 maj.

Andreas Ek/Idus förlag

Du är känd för dina deckarserier om Jannica Brandt och Joel Adler, och även boken Raseri, varför väljer du att släppa en barnbok?

– För att jag ville skriva något för mina barn. Min känsla är att läsningen är på väg bort, barnen får knappt några läroböcker längre. När mina egna barn har skoluppgifter med sig hem är det ofta i form av papperskopior eller en pdf på datorn som de ska läsa. Kanske tillhör jag den gamla skolan, men jag vill kunna ha en bok i handen när jag läser. Med bra och spännande historier hoppas jag kunna bidra till att öka läsningen bland barn.