Det var Dagens Nyheter som var först med att berätta om C-förslaget, som vill göra det lättare för stockholmarna att bada lagligt på fler platser i stan.

Partiet vill se 175 nya badstegar runt om i staden.

Framförallt är det söderort som sticker ut, med 18 badstegar i Hammarby sjöstad, 15 i Liljeholmen, 17 i Gröndal och 10 i Henriksdal.

Badstege. Illustrationsbild.

Badstege. Illustrationsbild.

Mostphotos

På Södermalm föreslås 12 stegar.

Vid Munkbron i Gamla stan där det numera finns både sandstrand och solstolar råder badförbud.

Marko Janicic (C), ledamot i Södermalms stadsdelsnämnd, vill att folk ska tillåtas bada vid den nya stranden vid Munkbrokajen.

Marko Janicic (C), ledamot i Södermalms stadsdelsnämnd, vill att folk ska tillåtas bada vid den nya stranden vid Munkbrokajen.

Centerpartiet

Där har Centerpartiets stadsdelsledamot i Södermalm, Marko Janicic, tagit vattenprover och skickat in och Centerpartiet har fått svar som visar att vattnet är tjänligt där.

Motion är inskickad

Partiet har skickat in en motion till kommunfullmäktige om sina förslag på satsningar.

Gruppledaren Jonas Naddebo säger att partiet vill se fler strandbad, bryggor, badstegar och badflottar över hela huvudstaden.

 Jonas Naddebo (C)

Jonas Naddebo (C)

Pressbild

– Vi bor i en fantastisk stad omringat med vatten. Det är absurt att Stockholms stad inte nyttjar det mer.

Varma dagar badar Stockholmare oavsett om det är badförbud eller inte, hävdar Naddebo.

Trafikborgarrådet tvekar

Trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP) har betonat för DN att Miljöpartiet för två år sedan pekade ut 32 platser som skulle kunna bli badplatser, men han tvekar kring att ta bort det generella badförbudet på grund av hamnens intressen och vattenkvaliteten.

– Vattnet de badar i ska vara rent och säkert att bada i. Men om vattenkvaliteten är god, varför ska vi då inte se till att det finns badstegar?, säger dock Jonas Naddebo.