Idén föddes i Madrid, det halvår vännerna Erika Kallunki och Freja Westerberg bodde där.

– Vi blev inspirerade av kulturen, hur de äter. Då tänkte vi att vi ville starta något eget, säger Erika.

För ungefär en månad sedan blev drömmen verklighet, när de öppnade restaurangen Misch Masch på Polhemsgatan 21.

På menyn hittas främst små baguetter med olika fyllning, sallader, förrätter och bakelser.

– Allt är i miniatyrform. Inspirationen är tapas, även om det inte är spanska rätter.

Till hösten är planen att mer fullkorn ska serveras, och det veganska utbudet ska bli än större.

Vill bli ett after work-ställe

Inte bara maten står i fokus. Även dryck är en central del av konceptet, och på uteserveringen finns plats för 20 gäster.

– Vi har siktet inställt på att bli ett aw-ställe. Man ska kunna komma i små eller stora grupper, ta något att käka och en bira efter jobbet. Det ska vara hemtrevlig och familjär stämning.

Hur känns det att satsa på att starta eget nu?

– Härligt! Responsen har varit positiv. Det är lite pirrigt, men vi är säkra på vår erfarenhet.

Nya restaurangen Misch Masch är öppen måndag till lördag, från klockan 12 till 21.