Fabian Carlén och Mikaela Yngwe som utgör gruppen Fabian & Mikaela har olika bild om hur det var att växa upp i Värmdö. För Mikaela var det en harmonisk och lugn uppväxt och hon hälsar ofta på sina föräldrar som bor kvar.

– Det är inte omöjligt att jag flyttar tillbaka om när jag skaffar familj. Det är min lilla pärla, jag äskar att åka ut dit och vara i naturen.

Speciella känslor för Värmdö

Fabian har lite mer tudelade känslor för Värmdö.

– Jag har både positiva och negativa erfarenheter. Jag hade nog lite mer destruktivitet i mitt kompisgäng som jag hade när jag växte upp här.

Den 29 september släpper de låter Hem, som speglar just att det ändå kan kännas fint att komma hem, trots att man kan ha blandade känslor för platsen där man växte upp.

"Sätter mig på bussen, 474an ut igen och jag måste ändå säga det är fint att komma hem", rappar Fabian i en låtrad.

– Folk kommer nog kunna känna igen sig i känslan oavsett var man kommer ifrån. Men vissa delar är speciellt kopplade till Värmdö, som bussen och Aspvik, säger Mikaela.

Uppväxten i Värmdö med närheten till naturen, vattnet och skogen har präglat Fabian Carlén och Mikaela Yngwe. "Jag har fortfarande ett stort behov av att var i naturen", säger Mikaela.

Uppväxten i Värmdö med närheten till naturen, vattnet och skogen har präglat Fabian Carlén och Mikaela Yngwe. "Jag har fortfarande ett stort behov av att var i naturen", säger Mikaela.

Privat

Bekanta sedan tonåren

Fabian och Mikaela började göra musik ihop för ett år sedan, men var bekanta sedan uppväxten i Värmdö.

– Vi hängde på samma hemmafester när vi var tonåringar och hade koll på varandra. Men det är främst det senaste året som vi lärt känna varandra ordentligt. Vi är en lite motsatt och otippad duo.

Något som är typiskt för att växa upp i Värmdö är småstadskänslan, menar Fabian.

– Man känner de flesta och hänger på samma ställen. Jag ser det inte riktigt som att jag är uppvuxen i Stockholm, utan snarare i Värmdö. Det är olika typer av människor som bor där, på hemmafester kom ofta folk från en väldigt blandad socioekonomisk bakgrund.

Vill spela mer live

Musiken kommer ofta till genom att Fabian startar med olika låtskisser på sitt håll, sedan fortsätter de arbeta tillsammans och spelar in i Fabians hemmastudio i hans kök.

Låter Hem släpps den 29 september och duon hoppas på en fortsatt karriär inom musik.

– Vi vill släppa mer låtar, spela mer live och hoppas bli hörda. Vi har stora artist-ambitioner och vill jobba med musik, säger Mikaela Yngwe.