Den 12 december, på årets sista kommunfullmäktige valdes de nya nämndernas nya ordföranden.

Det blev inte många förändringar. Men i juni 2023 kommer socialnämnden att delas i två, något som Mitt i Täby tidigare skrivit om. Därför kommer en ny ordförande att krävas. Nämnden delas i en socialnämnd och en äldrenämnd.

Ville göra något nytt

Birgitta Kaasik (M) som de senaste fyra åren varit ordförande för kultur- och fritidsnämnden, kommer då att gå in som ordförande i nya socialnämnden. För den nya äldrenämnden blir det Thomas Nilsonne som tar rodret som ordförande.

– Jag ville göra något nytt helt enkelt och jag tror att det är bra att byta, jag tror på samarbete mellan kultur, skola och social omsorg, säger Birgitta Kaasik (M).

Resterande ordförandeposter i nämnderna känns igen. Stadsbyggnadsnämndens ordförande blir Johan Algernon från moderaterna. Liberalernas Petter Norrthon fortsätter som ordförande i barn- och grundskolenämnden.

För Gymnasie och näringslivsnämnden blir det Eva von Wowern (KD).

Ny ordförande för kultur- och fritid

Men för Kultur och fritid ser vi ett nytt namn på ordförandeposten, Carl Henrik Svenson (M), som även blir den yngsta av alla ordföranden i nämnderna. Han är uppvuxen och bor i Täby.

– Det är klart att det känns jätteroligt och jag är taggad men samtidigt ödmjuk inför uppdraget. Det är många munnar att mätta och vi går in i lågkonjunktur, men vi har vissa saker att se fram emot, så som en ny motorikhall och ett nytt museum, säger Carl Henrik Svenson, säger Carl Henrik Svenson.

Överförmyndarnämnden ordförande blir Stefan Oesman (M). Södra Roslagen miljö och hälsovårdsnämnd blir Annica Nordgren (C). För lantmäterinämnden Leif Odselius (L) och för valnämnden Ulf Schyldt (L).

Både S och SD har platser i nämnderna, MP har insynsplats.