En visionsbild visar området från ovan. Foto: Semrén + Månsson

De ska bygga hundratals bostäder i Bro Mälarstrand

Nu meddelar företaget Magnolia Bostad att man slår sina påsar ihop med KF Fastigheter i syfte att utveckla 950 boenden i området Bro Mälarstrand som just nu utvecklas i kommunen.

  • Publicerad 09:57, 17 mar 2021

Totalt rör det sig om 80 000 kvadratmeter och rent konkret köper Magnolia in sig med 50 procent i den koncern som innehåller nämnda fastigheter.

Byggrätterna kommer möjliggöra sjöutsikt mot Mälaren för flera av de kommande bostäderna. Vidare kommer Bro Mälarstrand erbjuda en småbåtshamn, strandpromenad, solbryggor och badstrand då allt står klart.

– Vi är mycket nöjda över att få med Magnolia Bostad som partner i att utveckla Bro Mälarstrand till ett hållbart, attraktivt samt sjö- och naturnära bostadsområde vid Mälaren. Vi vet av erfarenhet att Magnolia Bostad är skickliga på att driva denna typ av utvecklingsprojekt med sin professionella organisation och sin affärsmässighet i alla led, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter, i en kommentar.

De båda bolagen bildar ett så kallat JV-bolag, joint venture, vilket i korthet innebär att man delar på risktagandet.

Även från Magnolia hörs glada toner inför det kommande samarbetet.

– Det är mycket roligt att med KF Fastigheter nu påbörja utveckling av detta område som blir vår tredje etapp i Bro. Vi kommer här att uppföra hyresrätter, bostadsrätter, småhus och samhällsfastigheter. Totalt utvecklar vi nu cirka 2 500 boenden i Bro. Som samhällsutvecklare strävar vi efter att utveckla hållbara boenden som ger förutsättningar för trygghet, integration och hälsa, säger Johan Tengelin, vd på Magnolia Bostad.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45