Personalstyrkan. Mikael Henriksson, Arasay Rundin och Robert Wachsler. Foto: Privat

De satsar på nyöppnad lunchkrog – trots pandemi

Att starta ett nytt företag i krogbranschen under en pandemi är kanske inte det första som kommer för en. Men krögaren Mikael Henriksson tror på en ny lunchrestaurang i Spånga.

  • Publicerad 16:40, 19 feb 2021

I höstas slog krögarna Mikael Henriksson och Robert Wachsler upp dörrarna till en lunchrestaurang i Spånga, i kontorskomplexet Spånga center.

De tog över befintliga restauranglokaler efter att den tidigare restaurangen stängt.

Olycklig start

Samtidigt som de öppnade kom andra pandemivågen.

– Kanske inte bästa tajmingen. Det är jättetufft, men jag försöker se framåt, jag är övertygad om att så fort vaccineringen kommer i gång och man släpper på restriktionerna blir det bättre, säger Mikael, och fortsätter:

– Det händer mycket i det här området, bland annat ska det byggas bostäder.

Spånga center består till stor del av kontorslokaler, som för närvarande mestadels står tomma, folk jobbar hemifrån. Antalet kontorsarbetare som kommer för att inta sin lunch på restaurangen är betydligt färre.

Istället märker Mikael och hans kollega av en ny grupp gäster, äldre personer som bor i närheten.

– Det vi gör är enkel god husmanskost, det är väldigt uppskattat. Min erfarenhet är att har du bra mat kommer det folk.

Tufft branschläge

Nyföretagandet ökade i flertalet branscher tredje kvartalet i fjol men restaurangbranschen backade med två procent.

Under kvartalet startade 18 105 nya företag i Sverige, plus 11 procent jämfört med samma tid 2019.

Mest ökade detaljhandeln, allra mest internethandeln, plus 55 procent.

Källa: Tillväxtanalys

Visa merVisa mindre