I höstas slog krögarna Mikael Henriksson och Robert Wachsler upp dörrarna till en lunchrestaurang i Spånga, i kontorskomplexet Spånga center.

De tog över befintliga restauranglokaler efter att den tidigare restaurangen stängt.

Olycklig start

Samtidigt som de öppnade kom andra pandemivågen.

– Kanske inte bästa tajmingen. Det är jättetufft, men jag försöker se framåt, jag är övertygad om att så fort vaccineringen kommer i gång och man släpper på restriktionerna blir det bättre, säger Mikael, och fortsätter:

– Det händer mycket i det här området, bland annat ska det byggas bostäder.

Spånga center består till stor del av kontorslokaler, som för närvarande mestadels står tomma, folk jobbar hemifrån. Antalet kontorsarbetare som kommer för att inta sin lunch på restaurangen är betydligt färre.

Istället märker Mikael och hans kollega av en ny grupp gäster, äldre personer som bor i närheten.

– Det vi gör är enkel god husmanskost, det är väldigt uppskattat. Min erfarenhet är att har du bra mat kommer det folk.