Nu är det dags att uppmärksamma de ledare, eldsjälar och föreningar inom Haningeidrotten som har utmärkt sig lite extra under fjolåret.

– Vi har ett fantastiskt och engagerat föreningsliv som gör mycket för kommunens barn och unga. Det här är ett sätt för kommunen att tacka för det, säger Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden.

Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden.

Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden.

Sacharias Källdén

Varje år delar Haninge kommun ut priser i kategorierna idrottsledare, unga idrottsledare, eldsjäl, förening och verksamhet "idrott för alla", för att uppmärksamma det lokala engagemanget i Haninge. Vinnarna får en prissumma på 5000-20 000 kronor.

Röstningen sker via kommunens hemsida och är öppen till den 26 februari.

Ett överraskningsmoment

Hur finalisterna har utsetts beror på kategori. Till priserna idrottsledare och eldsjäl är det allmänheten som först har nominerat kandidater. En jurygrupp på kultur- och fritidsförvaltningen har därefter utsett de tre finalisterna i vardera kategori som det nu går att rösta på.

I kategorin förening och ”idrott för alla” är det kultur- och fritidsförvaltningen som utser finalisterna.

När allmänhetens röster sedan är räknade väger de lika tungt som resultatet från en sluten omröstning i idrott- och fritidsnämnden.

Vinnarna presenteras därefter vid olika tillfällen under våren.

– Det kommer att var någon form av överraskningsmoment vid till exempel en match, träning eller uppvisning. I och med att det ska vara en överraskning kan jag inte vara mer specifik än så, säger Nicole Forslund.