Åttondelsfinalen blev en verklig rysare. Och kanske fick några VM 94-vibbar av straffsparksläggningen mot USA. Mästerskapet blir inte sämre av att två av truppens spelare vanligtvis spelar för Hammarby och att en tredje har Enskede IK som moderklubb.

Spelare med söderortskoppling

För Hammarbys del handlar det om anfallaren Madelen Janogy och ytterbacken Jonna Andersson vilken serverat ett par riktigt fina hörnor hittills. Dessutom satte Magdalena Eriksson, som är fostrad i Enskede IK, men nu i Bayern München, en av Sveriges straffar i rysaren.

Hur som helst dräller det inte av ställen som visar fotbolls-VM på storskärm. Men längs gröna linjen i söderort finns i alla fall ett par ställen för den som vill ha fotbollsfest. Bagarmossen Folkets hus tillhör dessa.

Fullsatt sist

När Sverige möter Japan i kvartsfinalen på fredag öppnar folkets hus klockan 08.30. Det är fri entré och för den som vill äta frukost finns både detta och snacks att köpa. Mot USA var det fullsatt.

– Det är väldigt roligt att kunna bjuda på den här möjligheten och vi är ju också själva intresserade av matcherna. Det känns som en rolig grej och kul att kunna bjuda invånarna i området även på sport, säger Erika Parmsund på Bagarmossens Folkets hus.

Eftersom det var proppat i söndags tog frukosten slut.

– Men mot Japan har vi laddat upp rejält, fortsätter Erika Parmsund.

Även Olearys på Tolv under Tele 2 Arena visar matcherna. Här gäller entré, men då ingår frukostbuffé. Dörrarna öppnar klockan nio på fredagsmorgonen. Inne finns det både jumbotron och småskärmar.

Själva matchen som spelas i Auckland på Nya Zeeland börjar klockan 09.30.