Av de nominerade syns två just nu på bio. Bianca Delbravo, 20, från Hägersten har en av huvudrollerna i Paradiset brinner, en film om tre systrar som försöker klara livet utan föräldrar. Även 23-åriga Felicia Maxime från Österåker är aktuell på vita duken med katastroffilmen Avgrunden. Hon syns också i Young Royals.

En annan av skådespelarna i den populära Netflix-serien är jämngamle Malte Gårdinger, Hägersten. I jul syns han i actionkomedin Ett sista race, med bland andra David Hellenius och Malin Åkerman.

Hanna Ardehn som Nora i Leva Life.

Hanna Ardehn som Nora i Leva Life.

Viaplay

Har redan en guldbagge

På SVT Play finns hyllade ­Taelgia, en tv-serie om livet i ett miljonprogramsområde. Där spelar Farstakillen Jonay Pineda Skallak kriminelle Marko. Trots att han bara är 22 år har redan hunnit vinna en Guldbagge för bästa biroll i Vinterviken.

Sollentunabon Hanna Ardéhn, 28, är nominerad för sin roll som cancersjuka Nora i Leva Life på Viaplay. Redan innan serien hade i våras var det klart att den skulle få en andra säsong.

Vem som får priset avslöjas på Stockholms filmfestival den 17 november. Bland tidigare vinnare finns tunga namn som Alicia Vikander, Alba August och Adam Lundgren.