WAY gallery Sthlm öppnade på Upplandsgatan i november 2020. Bakom galleriet står Francesca Berlin, Estelle Graf och Felicia Berlin Baumgardt.

– Förutom att ha vår digitala plattform behövde vi också det fysiska rummet där alla känner sig välkomna och där möjligheter finns, säger Francesca Berlin.

– Det är underbart att möta folk i olika åldrar i detta rum med det höga taket och det stora unika fönstret.

18 studenter

Sedan början av juni har utställningen ”Hidden messages” fyllt lokalen. Bakom den står 18 studenter från Konstfack. Utställningen är en blandning av sjalar och textila verk med dolda budskap.

– Jag drog igång det här fristående projektet i början av året och var tidigt i kontakt med Way. Konstnärerna har tolkat temat fritt, säger studenten och projektledaren Olivia Ekelund

– Det är väldigt roligt att få komma till innerstan och ställa ut sitt verk. Det rör sig så mycket människor här, många har chans att se vad man har gjort, säger Gustaf Östlund.

Tekniken som studenterna har använt kallas sublimering. Det innebär att man överför tryck med hjälp av värme.

– En utställning med sjalar är ett enkelt och lekfullt. Men sjalarna fungerar inte bara som konstverk, det går lika bra att ha dem på sig, säger Olivia Ekelund.

– Det är väldigt kul att arbeta med textil, det är ett rörligt material, säger Lynn Stenvall.