ÖPPNAR. Hammarbybacken öppnar upp sina pister för allmänheten 25 januari. Foto: SkiStar

Datum satt – då öppnar Hammarbybacken

SkiStar har bestämt sig för att öppna Hammarbybacken.

  • Publicerad 09:10, 21 jan 2021

De senaste veckornas snö och kyla tillsammans med Stockholms stads klartecken kring utomhusaktiviteter i pandemitider gör att SkiStar beslutat att öppna delar av skidsystemet i Hammarbybacken.

På måndag 25 januari drar liftsystemet igång.

– Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alpina skidåkare i Stockholm till oss i Hammarbybacken. Vi vet att det är många som längtar efter att ta några åk i världscupsbacken mitt i stan, inte minst i dessa pandemitider då många jobbar hemma och kanske är mer stillasittande än tidigare, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB, i ett pressmeddelande.

För att undvika trängsel och köer kommer skiduthyrningen att hållas stängd och ett särskilt kösystem införs till liften med fållor och uppmaning att hålla en stavlängds avstånd. Den servering som finns på plats kommer att flytta utomhus.

– Det blir en annorlunda säsong i Hammarbybacken denna vinter men vi gör vi allt vi kan för att coronasäkra skidåkningen hos oss. Om det blir mycket folk vissa dagar kan vi komma att begränsa antalet åkare, så min starka rekommendation är att vara ute i god tid och hålla koll på senaste nytt på skistar.com, säger John Midelf, platschef för SkiStar Hammarbybacken.

Skidsugna stockholmare rekommenderas att förboka och ladda på SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen.

Nu öppnar Flottsbro för säsongen

FAKTA: Öppettider från och med 25 januari

Måndag-fredag: kl 15-21

Lördag-söndag: kl 9-18.

Båda rullbanden i barnbacken kommer att vara öppna samt Åre-backen med tillhörande lift.

Visa merVisa mindre