Artisten, låtskrivaren och producenten Daniel Balotis släppte i januari singeln "Änglar", som nyligen följdes av "Tusen korn av sand", del två i hans låttrilogi om relationer.

– Den har mottagits väl, jag är väldigt glad och nöjd. Många verkar tilltalas av både texten och melodin.

Själv har han dock redan lämnat den bakom sig och arbetar med tredje singeln som släpps i juni. Han beskriver sin musik som modern och melodisk svensk pop.

– Kanske inte så att musiken följer trender men jag försöker alltid förnya mig själv och har fokus på starka melodier med tydliga budskap med fokus på att väcka känslor.

Inspirationen kommer från rock och gospel såväl som svensk hiphop med mycket musikalitet och budskap.

– Jag gillar musik som ger den där armhårsresningskänslan så att man känner energin i kroppen. Jag tar mycket influenser från andra musiker och producenter jag träffar och söker mig vidare från tips.

Studio i källaren

Under uppväxten i Midsommarkransen började Daniel tidigt i tonåren att skriva egen musik och text och spela gitarr. Nu har bott i Huddinge i tio år med sin fru och två barn och har byggt en musikstudio i källaren i huset i Stuvsta.

Daniel Balotis har byggt en studio i källaren i Stuvsta.

Daniel Balotis har byggt en studio i källaren i Stuvsta.

Daniel Balotis

– För att det inte ska bli för ensamt och för att kunna ta in draghjälp i den kreativa delen så spelar jag också i en studio på Södermalm. Sedan arbetar jag vidare på låten hemma, det är viktigt för mig att få styra det till en slutprodukt.

Att bo där han gör är viktigt på flera sätt.

– Jag är väldigt beroende av naturen och det är en av anledningarna till att Huddinge är så bra. Jag får mycket inspiration till musiken på mina skogsrundor. Jag känner att Huddinge är mina hoods, det finns mycket småstadskänsla här.

När han inte gör musik arbetar han deltid med digital design i sitt eget företag.

Samhällets krav

– Mycket av min musik handlar om att bryta normer. Och en viktig del av det för mig har varit att inte arbeta heltid som många tycker att man bör. Jag och min fru har inte brytt oss så mycket om vad folk tycker och tänker. Man måste inte ställa upp på samhällets alla krav.

Daniel ser ofta barn som sjunger med i hans musik på spelningar.

– Jag hoppas min musik gör att de får med sig att man får vara sårbar och kan bryta normer. De har så mycket press och ett enormt flöde av information och sociala medier och det är så viktigt att prata om att man ska känna efter och lyfta blicken för att kunna förstå att det inte är ett specifikt sätt som saker ska vara.

Framöver blir det stort fokus på livespelande och det blir flera tillfällen för Huddingeborna att se Daniel lokalt, som på organisationen Livets hjälps sommarfest.

– Och sedan försöker jag med flera andra få ihop en lokal minifestival och hyra Huddinges hjärta, det vore väldigt roligt.