Dagverksamhet för äldre öppnar igen

Efter ett drygt års uppehåll på grund av covid-19 öppnar kommunens dagverksamhet för äldre med en demenssjukdom igen. Från tisdag, den 1 juni, välkomnas ett begränsat antal personer till Häggviksgården och Edsbergsstugan.

  • Publicerad 05:50, 28 maj 2021

– Vi ser verkligen fram emot att öppna upp dagverksamheterna igen. Det är oerhört efterlängtat och vi arbetar nu aktivt med förberedelserna. Genom att ha små grupper, vistas mycket utomhus och med ett stort fokus på hygienrutiner kan vi öppna på ett tryggt och säkert sätt för de som fått vaccin, säger Eva Berggren, affärsområdeschef på AB Solom, kommunens eget vård- och omsorgsbolag som driver både Häggviksgården och Edsbergsstugan.

Verksamheten är väl förberedd på att genomföra aktiviteter på tryggt sätt och i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Mycket utomhus

Det kommer att vara mindre grupper av deltagare på plats, och med avstånd mellan deltagarna för att undvika smittspridning.

Man kommer även att anordna utomhusaktiviteter i största möjliga mån, så mycket vädret tillåter.

Personalen följer riktlinjerna från Region Stockholm om hygien och skyddsutrustning vilket bland annat innebär att personalen kommer att bära skyddsutrustning enligt gällande rekommendationer, och så klart ska de vara fullt friska för att få arbeta.

"Mycket glädjande"

För att kunna delta i dagverksamhet behöver deltagare vara vaccinerade, friska och symtomfria. Personalen kommer att ge stöd åt alla deltagare att hålla avstånd och en god handhygien.

– I takt med att allt fler får vaccin kan vi stegvis återgå till det normala. Att vi återigen kan öppna dagverksamheten för de som är vaccinerade och symptomfria är mycket glädjande, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Biståndsbeslut behövs

Dagverksamhet är en behovsprövad insats som kräver ett biståndsbeslut. Vill du ansöka om hjälp tar du kontakt med vård- och omsorgskontoret. En biståndshandläggare utreder vilka behov du har och beslutar utifrån det om insatsen.

Målet med verksamheten är att underlätta för den enskilde att bo kvar hemma och att ha kontakter med andra.

Omfattningen av vistelsen på den dagliga verksamheten anpassas efter förmåga, behov och önskemål.

Källa: AB Solom

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nytt svenskt kulrekord i Sollentuna GP

Nyheter Fanny Roos slog till i sista omgången Fanny Roos satte nytt svenskt rekord för andra gången den här säsongen när hon tog hem kulstörningen i Sollentuna GP i söndags.måndag 14/6 13:30

Yudelis släckte brand på sin skola – prisad för hjälteinsats

Nyheter Elev i fyran och hennes lärare såg till att branden inte spred sig Yudelis Roa i klass 4 på Sofielundsskolan i norra Tureberg och hennes lärare Susanne Sundin har tilldelats Diplom för rådigt ingripande av Brandkåren Attunda.måndag 14/6 7:40

Tandläkare drog ut tänder utan ordentlig undersökning

Nyheter "Grovt oskicklig" och en risk för patientsäkerheten enligt Ivo En tandläkare i Sollentuna har ”systematiskt brustit” i sina undersökningar och varit ”grovt oskicklig i sin yrkesutövning”. Det menar Ivo som efter en granskning vill att mannens...söndag 13/6 7:50