– Vi ser verkligen fram emot att öppna upp dagverksamheterna igen. Det är oerhört efterlängtat och vi arbetar nu aktivt med förberedelserna. Genom att ha små grupper, vistas mycket utomhus och med ett stort fokus på hygienrutiner kan vi öppna på ett tryggt och säkert sätt för de som fått vaccin, säger Eva Berggren, affärsområdeschef på AB Solom, kommunens eget vård- och omsorgsbolag som driver både Häggviksgården och Edsbergsstugan.

Verksamheten är väl förberedd på att genomföra aktiviteter på tryggt sätt och i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Mycket utomhus

Det kommer att vara mindre grupper av deltagare på plats, och med avstånd mellan deltagarna för att undvika smittspridning.

Man kommer även att anordna utomhusaktiviteter i största möjliga mån, så mycket vädret tillåter.

Personalen följer riktlinjerna från Region Stockholm om hygien och skyddsutrustning vilket bland annat innebär att personalen kommer att bära skyddsutrustning enligt gällande rekommendationer, och så klart ska de vara fullt friska för att få arbeta.

"Mycket glädjande"

För att kunna delta i dagverksamhet behöver deltagare vara vaccinerade, friska och symtomfria. Personalen kommer att ge stöd åt alla deltagare att hålla avstånd och en god handhygien.

– I takt med att allt fler får vaccin kan vi stegvis återgå till det normala. Att vi återigen kan öppna dagverksamheten för de som är vaccinerade och symptomfria är mycket glädjande, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.