Nu på lördag är det dags för Vårmilen. I år utökas den med två knattelopp. Ett för barn upp till och med fyra år och ett för barn från fem år.

– Med Vårmilen vill vi locka ut alla motionärer till löparspåren igen efter vintern. I år har vi dessutom fler olika lopp som passar hela familjen i och med introduktionen av våra nya knattelopp. En skön start på löparsäsongen längs en av Stockholms vackraste löparbanor, säger Krister Svensson, ny generalsekreterare för Lidingöloppet.

De mindre barnen springer ett knappt varv på Lidingövallens löparbanor och de större lite längre. Alla barn får en fin nummerlapp i samband med sin anmälan och en goodiebag vid målgång. Ingen tid tas.

Barn från 11 år kan springa Vårmilens längre lopp.

En skonsam start

Banan är delvis kuperad och går till övervägande del på mjuka spår, vilket gör loppet till en skonsam start på löparsäsongen.

Den längre slingan går söder om Kyrkviken, vidare ut mot Kottla och Koltorp för att sedan återvända till Lidingövallen via Ekholmsnäsbacken.

Vårmilen är seedningsgrundande för Lidingöloppets olika lopp.

Här kan du anmäla dig till Vårmilen 5 och 10 kilometer (från 265 kronor): https://www.lidingoloppet.se/sv/site/varmilen/