Nya vägen. Illustration av hur Förbifarten vid Kungens kurva kommer att se ut när den är klar. Foto: Illustration. Trafikverket

Då stängs E4:an av helt

Under maj och juni stängs E4/E20 av vid flera tillfällen vid Skärholmen och Kungens kurva. Vissa gånger stängs vägarna av helt för trafik som då leds om via andra vägar.

  • Publicerad 06:15, 20 maj 2021

Arbetet med Förbifart Stockholm pågår för fullt. För att kunna fortsätta med arbetet genomför Trafikverket nu flera trafikomläggningar vid Skärholmen och Kungens kurva.

– Trafikanter får ta av en avfart tidigare än de brukar, annars kan det bli en lång omväg tillbaka. Vi kommer skylta upp tydligt, men man behöver själv vara medveten om detta, säger Anders Carlbom, byggledare trafik på Trafikverket

Arbetet sker i flera etapper med start den 20 maj. Då flyttas E4/E20 och vissa på- och avfarter i närliggande trafikplatser stängs av tillfälligt under en period. Det gäller dels Kungens kurva och dels Lindvreten Norra.

Den 20 maj klockan 21 stängs avfarten i södergående körriktning vid trafikplats Lindvreden Norra. Den kommer vara avstängd till morgonen den 27 maj då den öppnar för trafik igen.

Den 4 juni stängs norrgående avfart vid trafikplats Kungens Kurva. Den kommer att vara stängd i 4 veckor och öppnar igen på morgonen den 2 juli.

– Trafikomläggningarna gör att vi kan färdigställa på- och avfartsramper som ansluter till och från trafikplatserna Lindvreten Norra och Kungens kurva, säger Anders Carlbom.

E4/E20 stängs helt under två nätter

Vid två tillfällen stängs trafiken av helt från delar av E4/E20 och leds om till det lokala vägnätet. Avstängningen börjar klockan 21 och pågår under natten till klockan 8 morgonen därpå.

Den 21 maj stängs trafiken i södergående körriktning vid trafikplats Kungens kurva och den 4 juni stängs norrgående körriktning vid trafikplats Lindvreten Norra.

– Vi kör natten till lördag för att kunna hålla stängt längre när det inte är rusningstrafik, säger Anders Carlbom.

Planen för avstängningarna uppdateras löpande. Mer information finns här.

Dessa på- och avfarter stängs periodvis av

1. Avfart södergående i trafikplats Lindvreten Norra.

2. Påfart södergående i trafikplats Kungens kurva.

3. Påfart norrgående i trafikplats Lindvreten Norra.

4. Avfart norrgående mot Circle K.

5. Tillfällig Avfart norrgående i trafikplats Kungens kurva.

Källa: Trafikverket

Visa merVisa mindre