Rött ljus. Stängt för parkering på helgerna under vissa tider. Foto: Katarina Linde

Då stänger Strandvägens parkering – ännu en gång

Nu är datumet spikat för när parkeringen på kajen vid Strandvägen ska stängas av under helgkvällar. – Jag är jätteglad att vi har fått till en så snabb lösning, säger Andrea Hedin (M).

  • Publicerad 13:40, 5 nov 2021

De säger
att det har blivit stökigt igen

I somras stängdes parkeringen på kajen vid Strandvägen av efter rapporter om street race och andra störningar. När den sedan åter öppnade i september blev det problem igen, berättade stadsdelsnämndens ordförande Andrea Hedin (M).

– Vi har blivit kontaktade av boende på och runt om Strandvägen. De säger att det åter har blivit stökigt på eftermiddagar och kvällar under helgerna, sa hon till Mitt i Östermalm i början av oktober.

Stängs av klockan 19

Därför bad stadsdelsnämnden att trafikkontoret skulle stänga av parkeringen även under hösten och vintern. Nu står det klart att det blir som stadsdelen vill.

Från och med den 12 november kommer parkeringen att stängas av mellan klockan 19 och 07 på fredagar och lördagar. Under den tiden ska en bom hindra bilar från att köra in men samtidigt låta bilar som redan står där köra ut.

– Jag är jätteglad att vi har fått till en så snabb lösning. Det här är en bra avvägning mellan att undvika stök och samtidigt värna om tillgången av parkeringsplatser, säger Andrea Hedin.

Samtidigt håller trafikkontoret på att ta bort de mobila fartguppen av gummi som har legat på Strandvägens körbanor sedan i somras. Detta för att de inte ska vara i vägen för snöröjning.

– Tanken är att man ska hitta någon mer permanent lösning för att sänka farten här, säger Andrea Hedin.

Andrea Hedin (M), ordförande i Öster- malms stadsdels- nämnd. Foto: Pressbild