Foto: Pressbild

Covid stoppar inte karusellen

Skärpta restriktioner till trots. Konsertkarusellen snurrar för fullt när tre stjärnor ska hylla en fjärde. – Jag är säker på att det blir en magnifik föreställning, säger Ulla Holm, Håbo Damkör.

  • Publicerad 15:34, 8 nov 2020

Här sitter man på fasta platser och det är gott om plats

För snart två år sedan berättade tidningen om konsertkarusellen som drivs av Musik i Uppland, en stiftelse för länsmusik i Uppsala län, som erbjuder länets kommuner möjlighet att köpa in en konsertserie om sju konserter till kraftigt subventionerat pris.

– Tanken är att kunna erbjuda musik på väldigt hög nivå, på nära håll och utan att det kostar skjortan, berättade Ulla Holm då.

På den tiden tänkte ingen på eventuella restriktioner eller någon smittorisk. Nu har det blivit vardag och pandemin sätter stopp för allt möjligt. Inte minst har det drabbat kulturlivet. Konsertkarusellen har nu snurrat ett varv och kommer tillbaka till Håbo. Säsongens sista stopp sker den 10 november på Fridegårdsteatern med konserten ”A tribute to Nina Simone.”

Jazzmusikerna Viktoria Tolstoy, Karin Hammar och Ida Sand uppträder tillsammans i hyllningen av Nina Simone.

– Det är tre stjärnor som hyllar en fjärde. Nina Simone var en en fantastisk artist och jag är säker på att det kommer att bli en magnifik föreställning, säger Ulla Holm.

Men så var det ju det där med pandemin. Nyligen kom hårdare restriktioner och dessutom med brasklappen att dessa kunde komma att skärpas ytterligare. Ulla Holm menar dock att man har tagit alla försiktighetsåtgärder som finns.

– Här sitter man på fasta platser och det är gott om plats. Vi tar in 50 personer och det är utrymme för 265, säger Ulla Holm som tror att evenemanget är extra viktigt i dessa tider.

– Vi har ju sett andra evenemang där det har varit svårt att få biljetter eftersom det har funnits en så stor hunger. Jag hoppas att detsamma gäller här och att man inte skräms bort av det stora fokus som finns på covid.

Nina Simone

Eunice Kathleen Waymon, mest känd under artistnamn Nina Simone, född 21 februari 1933 i Tryon, North Carolina, död 21 april 2003 var en amerikansk sångerska, kompositör, pianist och aktivist för medborgerliga rättigheter.
Fakta: Wikipedia

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04