– Exakt hur många det är vet jag inte, men jag fick höra om det av förvaltningschefen i dag och även Smittskydd Stockholm har varit informerade från början. Jag är tacksam att de reagerade tidigt, säger utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M).

I morgon, onsdag, hålls högstadiet stängt för att lärarna ska förbereda distansundervisning. Information om det har gått ut till alla vårdnadshavare.

– Sedan börjar distansundervisningen den 19 november. Planen är att återgå till vanlig undervisning igen den 24 november, givetvis efter samråd med smittskyddsläkare, säger Soley Aksöz Lithborn.

Skolorna "är flexibla"

Nina Jonsson, skolchef för grundskolan i Sollentuna, förklarar att Sollentunas skolor har förberett sig på eventuell distansundervisning sedan i våras då pandemin bröt ut och att de därför ”är flexibla och kommer att hantera detta på bästa sätt”.

– Det viktigaste just nu är att vi följer smittskyddsläkarnas råd och hjälper till att begränsa smittspridningen, säger hon.

Utbildningsnämnden hade ett ordinarie sammanträde i går, den 16 november, innan man hade information om läget på tegelhagens skola.

– Ja, dagens beslut är ett ordförandebeslut, säger Soley Aksöz Lithborn.