Färre elever. Det blir det de närmaste dagarna på tegelhagens skola då hela högstadiet går över till distansundervisning. Foto: Sollentuna kommun

Covid-19 stänger högstadiet på skola i Sollentuna

Under nästan en vecka, till en början, kommer årskurs 7–9 på Tegelhagens skola att övergå till distansundervisning. Beslutet togs i dag, tisdag, av utbildningsnämnden i samråd med Smittskydd Stockholm då flera elever och personal på högstadiet har konstaterats smittade med covid-19.

  • Publicerad 19:33, 17 nov 2020

– Exakt hur många det är vet jag inte, men jag fick höra om det av förvaltningschefen i dag och även Smittskydd Stockholm har varit informerade från början. Jag är tacksam att de reagerade tidigt, säger utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M).

I morgon, onsdag, hålls högstadiet stängt för att lärarna ska förbereda distansundervisning. Information om det har gått ut till alla vårdnadshavare.

– Sedan börjar distansundervisningen den 19 november. Planen är att återgå till vanlig undervisning igen den 24 november, givetvis efter samråd med smittskyddsläkare, säger Soley Aksöz Lithborn.

Skolorna "är flexibla"

Nina Jonsson, skolchef för grundskolan i Sollentuna, förklarar att Sollentunas skolor har förberett sig på eventuell distansundervisning sedan i våras då pandemin bröt ut och att de därför ”är flexibla och kommer att hantera detta på bästa sätt”.

– Det viktigaste just nu är att vi följer smittskyddsläkarnas råd och hjälper till att begränsa smittspridningen, säger hon.

Utbildningsnämnden hade ett ordinarie sammanträde i går, den 16 november, innan man hade information om läget på tegelhagens skola.

– Ja, dagens beslut är ett ordförandebeslut, säger Soley Aksöz Lithborn.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ung blottare slog till mitt på ljusa dagen

Nyheter Drabbad kvinna vill varna andra Mitt på ljusa dagen, vid 11.30-tiden på måndagen, blottade sig en man i 20-årsåldern för en kvinna i en av väntkurerna på busstorget vid Sollentuna centrum.tisdag 22/6 16:40

Vändning: Arbetslösheten minskar i Sollentuna

Nyheter Trendbrott efter konstant ökning i nästan två år Ända sedan augusti 2019 har arbetslösheten i Sollentuna ökat, men i maj vände kurvan.tisdag 22/6 16:37

Nu är det klart – Pingstkyrkan ska rivas

Nyheter Församlingen har andra behov i dag – ska bygga ny kyrka Den brutalistiska fasaden du kanske har lagt märke till om du har passerat Sollentunavägen 193 är snart ett minne blott. Filadelfiaförsamlingen i Sollentuna har fått tillstånd att riva pingstkyrkan...tisdag 22/6 14:20