Färre elever. Det blir det de närmaste dagarna på tegelhagens skola då hela högstadiet går över till distansundervisning. Foto: Sollentuna kommun

Covid-19 stänger högstadiet på skola i Sollentuna

Under nästan en vecka, till en början, kommer årskurs 7–9 på Tegelhagens skola att övergå till distansundervisning. Beslutet togs i dag, tisdag, av utbildningsnämnden i samråd med Smittskydd Stockholm då flera elever och personal på högstadiet har konstaterats smittade med covid-19.

  • Publicerad 19:33, 17 nov 2020

– Exakt hur många det är vet jag inte, men jag fick höra om det av förvaltningschefen i dag och även Smittskydd Stockholm har varit informerade från början. Jag är tacksam att de reagerade tidigt, säger utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M).

I morgon, onsdag, hålls högstadiet stängt för att lärarna ska förbereda distansundervisning. Information om det har gått ut till alla vårdnadshavare.

– Sedan börjar distansundervisningen den 19 november. Planen är att återgå till vanlig undervisning igen den 24 november, givetvis efter samråd med smittskyddsläkare, säger Soley Aksöz Lithborn.

Skolorna "är flexibla"

Nina Jonsson, skolchef för grundskolan i Sollentuna, förklarar att Sollentunas skolor har förberett sig på eventuell distansundervisning sedan i våras då pandemin bröt ut och att de därför ”är flexibla och kommer att hantera detta på bästa sätt”.

– Det viktigaste just nu är att vi följer smittskyddsläkarnas råd och hjälper till att begränsa smittspridningen, säger hon.

Utbildningsnämnden hade ett ordinarie sammanträde i går, den 16 november, innan man hade information om läget på tegelhagens skola.

– Ja, dagens beslut är ett ordförandebeslut, säger Soley Aksöz Lithborn.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Forskare från Sollentuna söker svar om covid-19

Nyheter "Hoppas bidra till forskningsresultat som kan rädda fler liv" Hjärt- och kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar ger ökad risk för allvarliga komplikationer för dem som drabbas av covid-19. Därför har Hjärt-Lungfonden delat ut ett akutanslag till PhD Daniel...fredag 27/11 10:50

Person påkörd av buss på fredagsmorgonen

Nyheter Oklara skador En person är förd till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en buss i Sollentuna.fredag 27/11 7:48

”Köpare” tog telefon och sprang

Nyheter De hade stämt träff i onsdags klockan 14.30 i Tureberg där säljaren lämnade över sin mobiltelefon till köparen för att han skulle kunna kontrollera den. Men köparen lämnade aldrig tillbaka telefonen...fredag 27/11 6:40