Under den senaste veckan har tio nya coronafall noterats i Upplands-Bro. Det här är en klar ökning sedan förra veckan. Foto: Mikael Andersson

Coronafallen ökar i Upplands-Bro

Den senaste veckan har antalet konstaterade fall av covid-19 ökat i Upplands-Bro. Samtidigt visar siffrorna att vaccinationerna står relativt stilla.

  • Publicerad 09:55, 12 nov 2021

Sedan den 1 november lyder rekommendationen att de som vaccinerat sig mot covid-19 och får symtom på sjukdom inte behöver testa sig.

Trots detta så ökade antalet konstaterade covidfall i Upplands-Bro under vecka 44 till 23 stycken. Det är en ökning med 10 smittfall sedan föregående rapport.

Sett till sin befolkning så hade Upplands-Bro 8 nya fall per 10 000 invånare under nämnda period, det här är jämfört med övriga landet en relativt hög siffra.

Vaccinationerna går långsamt

18 882 personer inom Upplands-Bro har fått en första dos vaccin mot covid-19, det här motsvarar 79 procent av befolkningen som är aktuell för vaccinering.

De som fått sin andra dos är enligt de senaste siffrorna 17 513 personer (74 procent).

Alla dessa siffror kommer från Folkhälsomyndigheten samt Nationella vaccinationsregistret. Nyhetssajten Newsworthy har sammanställt uppgifterna.