Tidigare i år smällde den franska sportkedjan Decathlon igen sin affär vid den södra motorvägsinfarten till Barkarby handelsplats. Nu står det klart att Stora Coop flyttar in i lokalerna.

– Att etablera en ny matmarknad i ett av de mest expansiva områdena i Stockholm är en fantastisk möjlighet och något vi mycket ser fram emot, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker och Stormarknader.

80 miljoner kronor

Under våren kommer arbetet att dra igång med att anpassa lokalerna och målet är att slå upp dörrarna i slutet på 2024. Barkarby Handelsplats är Sveriges näst största handelsområde sett till omsättning, enligt HUI. Enligt tidningen Fastighetsnytt såldes lokalerna i slutet på november till Svenska Handelsfastigheter för 80 miljoner kronor.

De i sin tur hyr ut lokalerna till Coop.

– Det här är ett drömläge för en stormarknad. Det finns redan i dag ett stort kundunderlag i området som kommer att växa ytterligare under många år framåt, säger Thomas Holm, VD och styrelseledamot vid Svenska Handelsfastigheter.

Tidigare i år meddelade Coop att de tvingades stänga fem affärer, varav en i Stockholm och en i Sundbyberg, efter att butikerna varit för olönsamma.