Berättelser om myter och natur och cirkuskonster bland träden. Det är en del av vad vuxna och barn från fem år kan förvänta sig att se när fyra cirkusartister intar Ekebyhovs bokskog den 11 september med föreställningen Knäcka grenar.

– Vi jobbar mycket på höjden. Vi dansar och klättrar i träden. Jag brukar spela fiol också uppe i något träd, säger Love Kjellsson, från gruppen ENT som står för föreställningen.  

Föreställningen är ett vandringsäventyr och utvecklas utifrån platsen den spelas på.

– Vi presenterar naturen och när någon karaktär dyker upp spinner vi iväg på myter och sagor. Myt och verklighet blandas, vi finns i gränslandet däremellan.

Två föreställningar

Det blir två föreställningar, klockan 13 och klockan 15, och samling sker vid dansbanan intill Ekebyhovs slott. Publiken går sedan gemensamt in till föreställningsområdet som är inne i bokskogen.

Åskådare uppmanas att klä sig efter väder eftersom föreställningen genomförs även vid regn. Något annat krävs inte av publiken.

– Föreställningen är cirka en timme och vi rör oss inte över någon stor yta. Klarar man fysiskt av att plocka svamp så klarar man detta, säger Love Kjellsson.

Gratisbiljetter till föreställningen finns att hämta på biblioteket i Ekerö centrum.