KONST. Högt uppe bland grenarna spelas föreställningen. Foto: Love Kjellsson

Cirkus på hög höjd i Ekebyhov

Cirkusen kommer till Ekebyhovs slott i september. Men i stället för ett stort tält blir föreställningsplatsen uppe bland trädkronorna. "Vi jobbar mycket på höjden", säger Love Kjellsson som är en av cirkusartisterna.

  • Publicerad 12:00, 30 aug 2021

Vi dansar och klättrar i träden

Berättelser om myter och natur och cirkuskonster bland träden. Det är en del av vad vuxna och barn från fem år kan förvänta sig att se när fyra cirkusartister intar Ekebyhovs bokskog den 11 september med föreställningen Knäcka grenar.

– Vi jobbar mycket på höjden. Vi dansar och klättrar i träden. Jag brukar spela fiol också uppe i något träd, säger Love Kjellsson, från gruppen ENT som står för föreställningen.  

Föreställningen är ett vandringsäventyr och utvecklas utifrån platsen den spelas på.

– Vi presenterar naturen och när någon karaktär dyker upp spinner vi iväg på myter och sagor. Myt och verklighet blandas, vi finns i gränslandet däremellan.

Två föreställningar

Det blir två föreställningar, klockan 13 och klockan 15, och samling sker vid dansbanan intill Ekebyhovs slott. Publiken går sedan gemensamt in till föreställningsområdet som är inne i bokskogen.

Åskådare uppmanas att klä sig efter väder eftersom föreställningen genomförs även vid regn. Något annat krävs inte av publiken.

– Föreställningen är cirka en timme och vi rör oss inte över någon stor yta. Klarar man fysiskt av att plocka svamp så klarar man detta, säger Love Kjellsson.

Gratisbiljetter till föreställningen finns att hämta på biblioteket i Ekerö centrum.

SAGA. Under vandringsföreställningen dyker olika karaktärer upp i skogen. Foto: Love Kjellsson

Detta är Knäckta grenar

Två föreställningar den 11 september, klockan 13 och klockan 15.

Samling sker vid dansbanan intill Ekebyhovs slott och föreställningen sker under en vandring i bokskogen.

Föreställningen är gratis men antalet biljetter är begränsade.

Biljetter finns att hämta på biblioteket i Ekerö centrum. Först till kvarn gäller.

Visa merVisa mindre

Färre Mälaröbor röstade i kyrkovalet

Nyheter Nya nomineringsgrupper tar plats Sverigedemokraterna tog sig in i kyrkofullmäktige både i Ekerö pastorat och Färingsö församling. Men efter årets kyrkoval konstaterades det även att färre valde att rösta. Nu ska valdeltagandet...måndag 20/9 11:50

Fältassistenter ökar närvaron i Ekebyhov

Nyheter Polisen efterlyser fler vuxna utomhus Stökiga ungdomar röker gräs och förstör i Ekebyhovsdalen. Den senaste tiden har det uppmärksammats att kommunen är i behov av fler nattvandrare. Återigen undrar nu polisen: Var är alla vuxna?fredag 17/9 15:21

En timme på folktomma Kungshatt

Nyheter Snårig hattjakt på ön som har få bofasta I värmande solsken och snårig terräng gav sig Mitt i:s reporter och fotograf ut på upptäcktsfärd på Kungshatt. Vi möttes av magisk utsikt och väl tilltagen social distansering.fredag 17/9 14:25