Tanken var att Ci Lindström skulle söka till Robinson redan år 2020. En bröstcancerdiagnos satte dock stopp för det.

– Då blev det strålningsbehandling, operation och cellgifter. Man kände sig som en fågelskrämma utan hår, så jag fick fokusera på att bli frisk, säger Ci Lindström.

I stället blir det i år.

– Det känns så spännande, säger hon.

Vann gladiatorerna

Under hösten spelades den kommande säsongen av Robinson in på Caramoan i Filippinerna, som börjar visas i mars. I dagarna fick Sverige veta att Ci är en av vårsäsongens deltagare. Mörbybon är en av deltagarna i Lag nord, tjejlaget. Lag syd är killarna.

De första dagarna har telefonen plingat oavbrutet, nästan, berättar Ci.

– Jag har ganska mycket möten i mitt jobb så jag borde ha tagit ledigt, säger hon och skrattar.

En del känner säkert igen Ci, som har ett imponerande CV från underhållnings-tv. År 2000 var hon den första att vinna Gladiatorerna, det första gladiatorprogrammet som visades i Sverige.

– Då hade Robinson nyligen börjat gå och jag kände att det hade varit kul att vara med i, få tävla och pressa kroppen. Men då var det barn och familj, jag hade inte riktigt tid att vara egoist.

Gillar utmana sig själv

Så här några år senare, och efter cancern, känns det bra att göra comeback i tv-rutan – säger hon.

– Det här att få testa vad kroppen tål och tända den där tävlingsgnistan. Det är både en tävling med andra, och en utmaning med mig själv, det gillar jag, säger hon.

Inför varje program får deltagarna välja en personlig sak att ta med.

Till årets program har någon tagit med sig ketchup, en annan en bok. Tandtråd, kortlek. Ci har tagit med sig dykarhandskar.

– Efter mina cellgiftsbehandlingar så har händerna och fotsulorna blivit känsliga. Så tänkte jag att händerna kommer man använda hela tiden. Hämta krabbor, bygga läger. Det kom verkligen till nytta, både för mig och mitt lag. Mitt andrahandsalternativ var silvertejp, det hade jag också varit nöjd med

"Kommer bli annorlunda"

Vi frågar vad hennes styrka är förutom de fysiska.

– Jag är inte rädd att förlora bara jag ger mitt bästa. Jag ger inte upp och jag tycker inget är pinsamt, varken ålder, kropp eller förluster bara man är sig själv. Nervositet och det här att folk ska tycka om en, som man känner ofta när man är yngre, den tiden är för länge sen över.

En spännande säsong väntar, säger hon.

– Ja, jag tror många kommer gilla det. 

– Det är många nya tävlingar i år och de spelar in på en plats där man spelat in många andra liknande tv-serier från hela världen, så det kommer bli annorlunda, säger hon.

Ci Lindström på ön i Filippinerna.

Ci Lindström på ön i Filippinerna.

Tv4