– Vi brukar alltid ha med oss Alice överallt, hon är min följeslagare i vått och torrt. Men nu skulle vi på barnkalas och hon är inte så förtjust i ballonger så hon fick stanna hemma, säger Alices matte Claudia Vasquez.

"Alice följer med oss till skogen och överallt, nästan alltid", säger den lilla chihuahuans matte Claudia Vasques.

"Alice följer med oss till skogen och överallt, nästan alltid", säger den lilla chihuahuans matte Claudia Vasques.

Privat

Men att stanna hemma ingick inte i Alices egna planer. Altandörren av misstag lämnats öppen och Alice smet ut. Därefter hittade hon även en väg ut från trädgården trots galler.

– Hon har stuckit någon gång förut, men då brukar hon bara gå till grannen. Nu var hon totalt försvunnen när vi kom hem vid 19-tiden, säger Claudia.

Hade "plankat" på 612:an

En annan granne hade sett den lilla vovven ta sig genom planket ut mot busshållplatsen och därefter försvinna spårlöst.

När Claudia efter en lång orolig stund i telefonkö kom fram till polisen berättade hon att Alice eventuellt kunde ha försvunnit med en buss.

En stund senare fick hon lugnande besked. Alice hade mycket riktigt smitit med på en buss, 612:an, och åkt till Kista där en kvinna hade tagit hand om henne.

– Tänk att hon lyckades ta sig ombord och planka hela vägen till Kista! Och vilken tur att det fanns en fin kvinna på bussen som tog hand om henne!

Gör skäl för sitt smeknamn

Claudia fick kontakt med kvinnan, som skickade bilder på den lilla chihuahuan.

– Det var hon! Då kunde vi lugna oss. Tre timmar hade Alice varit borta då. Det är lång tid kan jag säga. Alice har en så speciell plats i mitt hjärta. I dag ska jag åka till kvinnan som tog hand om henne och tacka och ge henne presenter!

Claudia berättar att Alice har ett smeknamn: ”Baby Bus”.

– Det passar verkligen på henne! Hon hittar alltid vägar ut och vill iväg och jaga katter eller leta efter godis!

"Vi fick så mycket hjälp"

Under de timmar som ”Baby Bus” var borta var det många som ville hjälpa till att försöka hitta henne.

– Folk här i området började leta och en massa människor engagerade sig i Facebook-grupper och i andra sociala medier. Vi fick så mycket hjälp. Det finns hopp om oss människor, det känns fint, säger Claudia.