Centerpartiet har presenterat sin vision för Stockholm när det kommer till att plaska och svalka sig. Partiet vill att stockholmare ska få det betydligt enklare att bada, på mängder av ställen i Stockholm.

– Vi vill ta nästa steg för att göra vattnet mer tillgängligt i Stockholm, säger Karin Ernlund (C), gruppledare för Centerpartiet i Stockholm.

Det som sticker ut mest är troligtvis visionen om att bygga gångbroar i trä under Västerbron och Årstabron.

Behövs det verkligen ytterligare en passage över vattnet, kan man undra. Absolut, enligt Karin Ernlund.

– På det här sättet gör vi vägen över vattnet mycket snabbare och smidigare. Samtidigt som man kan bada från bron, säger hon.

Men hur troligt är det att det här kan bli verklighet?

– Det är många myndigheter som måste samarbeta och en del regeländringar som måste till. Det är svårt, men vi vet att det går och ser det som fullt möjligt. Det skulle vara förödande för Stockholms utveckling om statliga myndigheter och byråkrati motsätter sig den här typen av positiv utveckling, säger hon.

Något skarpt förslag med en genomarbetad budget har inte presenterats.

– Man ska se det här som enkla och lite mer komplicerade förslag på hur Stockholms badmöjligheter skulle kunna förbättras. Tillgängligheten till vatten och att det ska vara lättare att ta sig mellan Stockholms öar är vår vision och det är det vi vill presentera.

https://www.mitti.se/nyheter/har-bor-du-inte-bada-i-stockholm-2022/repvgd!hb5vN17NhkGeYNR54RxNDw/