Ica Kvantum i Väsby Centrum har tecknat ett nytt avtal med fastighetsägaren och satsar samtidigt på en uppfräschning för den drygt 3 000 kvadratmeter stora butiken.

Det blir bland annat ny inredning, miljövänliga kylar samt ny checkout-zon. Dessutom etablerar sig Apotek Hjärtat vid entrén.

Joakim Lewerentz, butikschef på Ica Kvantum i Väsby Centrum.

Joakim Lewerentz, butikschef på Ica Kvantum i Väsby Centrum.

Linkedin

Varför bygger ni om?

– Vi vill kunna serva Väsbybon på bästa sätt. Med den gamla butiken blev det svårare och svårare att göra just det. Nu får vi möjlighet till ett butiksvarv som gör det både enklare och snabbare att handla i butiken, säger butikschef Joakim Lewerentz.

Butiken har öppet under renoveringstiden och arbetet beräknas vara klart den 8 maj.

Hur ser ni på att vissa tycker att ni har en hög prisnivå?

– Det har varit en tid med hög inflation generellt i samhället och vi har förståelse för kundernas situation samt att många har det tufft. Vi arbetar aktivt för att kunna erbjuda Väsbys mest prisvärda matkasse, säger han.

Elektronikkedjan utökar

Samtidigt tredubblar Clas Ohlson sin butiksyta i köpcentret till 1 375 kvadratmeter. Den nya butiken flyttar upp till det övre planet och öppnar den 7 juni.

Den nuvarande butiken har öppet hela tiden fram till öppning.

– De nya avtal vi nu tecknar visar att utvecklingen av Väsby Centrum och närområdet gör att det är attraktivt för våra hyresgäster, säger Lilit Khachatryan, från fastighetsägaren Cavendo, i en kommentar.