Framtiden för buss 76 är oklar. Foto: Per Cornell

Bussföraren: 76:an försvinner från Söder

Framtiden för busslinje 76 är oklar. Från och med att Guldbron öppnar kan det bli så att linjen läggs om.

  • Publicerad 08:48, 9 okt 2020

Flera personer har hört av sig till Mitt i, efter att de hört att buss 76:s sträckning ska läggas om. I lokala Facebook grupper har saken rört upp heta känslor hos de som till vardags åker bussen.

Enligt SL har det dock inte tagits några officiella beslut om linje 76:s dragning.

– Det förs diskussioner kring förändringar för linje 76 med anledning av förändringar vid Slussen. Inget är dock beslutat ännu utan arbetet med planeringen fortgår. Så snart vi har fått ett beslut på plats kommer vi att kommunicera detta, skriver Aleksander Krajisnik, kommunikatör på SL, i ett mejl.

Appen säger annat

Men SL:s reseplanerare visar något annat. Enligt den går det att som vanligt ta 76:an från Ljusterögatan till Ropsten fram till den 25 oktober.

Från och med Guldbrons öppning den 26 oktober, däremot, ser resan annorlunda ut.

Den som då vill åka samma sträcka får istället ta buss 66 mot Reimersholme till Zinkensdamm eller Medborgarplatsen för att sedan byta till tunnelbana.

Buss 76:s resväg försvinner helt från Söder, enligt reseplaneraren. Den kommer gå mellan Ropsten och Berwaldshallen som vanligt, men sedan viker den av med Karlaplan som ny slutstation.

Saken bekräftas också av en bussförare, som säger till Mitt i att hen varit på ett informationsmöte med SL om den nya dragningen.

– De sa att det säkert kommer bli protester, vilket det säkert kommer bli. Det hoppas vi också att det blir, säger föraren som vill vara anonym.