I år gör Brinkens IF sitt 50:e raka år med seriespel på Östermalms IP. Föreningen bildades 1957 och sedan flytten från Stockholms stadion till Östermalms IP 1971 har alltid något lag i föreningen spelat matcher där.

– Minst ett lag har spelat sina matcher här i hallen, och tidigare på uterinken, varje år sedan vi flyttade hit. Det är stort, säger klubbens vice ordförande Åke Söderdahl.

Mellan 1971 och 2005 spelades hockeymatcherna utomhus på Östermalms IP. Men 2005 fick rinken ett nytt tälttak, läktare, kansli och kafeteria.

– 2016 snackades det om att bygga en permanent hall för att ersätta den nuvarande. Men då hade vi behövt stänga verksamheten i ett år och det hade inte fungerat. Så vi tackade nej till det, säger Åke Söderdahl.

I år gör föreningen sin 50:e raka säsong på Östermalms IP. Hur känns det?

– Det känns väldigt kul med en ny säsong och det är häftigt att det blir den 50:e raka här. Förra säsongen blev ju inställd till stora delar men vi hann spela ett par matcher.

Trots 50-årsjubileum på Östermalms IP har föreningen ännu inte planerat något firande.

För närvarande har Brinkens IF mellan 400-500 aktiva spelare, från hockeyskola till A- och veteranlag. Klubben vill ses som familjär och prestigelös och vara en plats för alla som vill börja eller fortsätta spela hockey.

– Brinkens IF ska vara det naturliga valet för de barn och ungdomar som bor i närområdet, säger Henrik Dimander, ledamot i Brinkens IF.

Lagom till att skolorna drar igång ska Brinkens IF skicka ut sin årliga inbjudan till föreningens hockeyskola.

– Det är viktigt att visa att vi som förening har spelat på platsen i 50 år. Det visar att vi är en förening som tar idrotten på allvar. Vår hockeyskola brukar locka runt 200 nya spelare, vilket är väldigt roligt, säger Åke Söderdahl.

Vad är målsättning för säsongen?

– För A-laget är det att ta steget upp till divison tre igen. För föreningen i stort är det att lyckas att få spelarna att stanna kvar längre i klubben och inte lämna för andra klubbar för att satsa vidare. Vi har mycket spets men det är en del som väljer att lämna i tidig ålder, runt 13 till 14 år. Vi vill att de ska stanna hos oss och gå hela vägen här, säger Henrik Dimander.