KRAV. Från och med i dag, torsdag, kräver Botkyrka kommun att man ska kunna uppvisa intyg på att man är fullvaccinerad vid anställning inom vård- och omsorg. Foto: Stefan Källstigen

Botkyrka inför vaccinkrav vid nyanställningar

Botkyrka kommun inför i dag, torsdag, krav på vaccinpass vid nyanställningar inom äldreomsorgen. Men diskrimineringslagen kan stå i vägen. "Modiga kommuner måste våga ta steget", säger Ebba Östlin (S).

  • Publicerad 17:14, 2 dec 2021

Efter ett ordförandebeslut i Botkyrkas kommunstyrelse gäller nu vaccinkrav vid samtliga nyanställningar för all personal som arbetar med äldre och personer i riskgrupp. Det kan röra sig om vård- och omsorgsboenden och hemtjänst.

– Vi ser att smittspridningen åter ökar och nya varianter sprids. Vårt uppdrag är att värna om våra sköraste Botkyrkabor. Vi såg konsekvenserna av att få in smitta i vår vård- och omsorgsverksamhet, och vi gör vad vi kan för att det inte ska hända igen, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ett intyg om full vaccination måste uppvisas när man skriver på anställningsavtalet. Om ett sånt inte finns, får man söka jobb på annat håll.

Enligt en enkätundersökning gjord av Dagens Nyheter hade endast 3 av länets 26 kommuner infört liknande krav tidigare i veckan: Täby, Danderyd och Solna. Botkyrka blir alltså den fjärde.

Juridiskt möjligt

Enligt kommunens egna jurister är det lagligt att kräva intyg om full vaccination vid nyanställningar, säger Ebba Östlin. Men både hon och kommundirektören Leif Eriksson välkomnar att detta prövas rättsligt.

– Det kommer säkert prövas utifrån diskrimineringsgrunderna, men modiga kommuner måste våga ta steget att få det här prövat så att vi vet vad vi får och inte får göra, säger Östlin.

– Så som det står i lagskrivningen är att vaccinkravet ska vara motiverat, med ett berättigat syfte och framstå som befogat. Vi anser att kravet uppfyller de kriterierna utifrån att skydda våra äldre och sköra, säger Leif Eriksson.

Påverkar inte redan anställda

Det här beslutet påverkar inte de som redan har en anställning inom kommunens vård- och omsorgsarbete.

Sedan tidigare har kommunen haft rätt att ställa frågan om personalen har vaccinerat sig, men personalen har också haft lika stor rätt att inte svara. I de fall någon har uppgett att hen inte har vaccinerat sig, har kommunen kunnat omplacera den personen till en roll som inte är nära personer i riskgrupp.