Leklust. Boxarn Fia leker med kompisen Lizzy på Varpaängen. Foto: Johan Skaneby

Borttagen skylt skapar förvirring på Varpaängen

Vem får egentligen vara på Varpaängen vid Sätraskogen? När skylten att ängen är ett hundrastområde försvann och en ny skylt att området är en discgolfbana dök upp blev många hundägare ledsna och oroliga.

  • Publicerad 06:15, 9 sep 2021

Det är bra om det blir tydligt vad som gäller.

– Vi är så rädda att bli av med hundrastområdet på Varpaängen. Vi är där nästan dagligen och det ger oss glädje, socialt sammanhang och motion säger hundägaren Eva Svensson som går dit med sina hundar Bruna och Mio.

Även Johan Skaneby går dit ofta med sin sin hund Fia.

– Där kan hundarna rasa ut och springa och leka utan att störa folk. I skogarn finns mycket mer djur och folk som kan bli att störda. Det är två hundträffar där varje helg, men hundägare träffas där även annars. Det är också ett bra ställe om man vill träna hunden, säger han.

Oroliga för missförstånd

I skogarna runt Varpängen och på ängen är det många som träffas och kastar frisbee på discgolfbanan. Men skylten som visade att Varpängen även är ett hundrastområde har försvunnit. Istället har en ny skylt kommit upp som deklarerar att området är en discgolfbana. Båda Johan Skaneby och Eva Svensson har varit i kontakt med Medborgarkontoret i Skärholmen och fått höra att ängen fortfarande är ett hundrastområde men de tycker att det är viktigt att en ny skylt kommer upp.

– Det kan lätt bli missförstånd om de som kastar frisbee tror att ängen bara är till för dem och så kanske de blir irriterade om det kommer dit hundar och börjar springa efter deras frisbee, så det är bra om det blir tydligt vad som gäller, säger Johan Skaneby.

Han får medhåll av Eva Svensson.

– Det gäller ju även de som är hundrädda, det är bra att de vet att det kan komma hundar springande här, säger hon.

Alla får plats på ängen

Enligt Sofie Möller chef för parkförvaltningen så har skylten tagits bort för att den har blivit vandaliserad.

– Det är jättebra att folk hör av sig så att vi kan åtgärda det här. Skylten om hundrastområdet har blivit saboterad men vi har beställt en ny, säger hon.

Vad är det som gäller på Varpaängen?

– Det är inga förändringar mot tidigare. En del av området är ett hundrastområde och en del är för discgolf, men de överlappar inte varandra så de kan vara där samtidigt, säger Sofie Möller.