En snabb titt på kartfunktionen i Google maps vid Ragvaldsbogårdsväg i Sigtuna stadsängar och det kan vara för sent. Här gäller det att se upp. Enligt karttjänsten ser det ut som att vägen går runt men så är det inte i verkligheten. Det går inte att köra runt och trafikanter får ofta problem. Framförallt större lastbilar med släp som måste försöka vända eller backa ut igen.

– Varje dag åker någon fel här. Det byggs en hel del här i stadsängarna och ofta kör byggtrafik fel och kommer in på den här vägen. Sedan får de problem när de ska ut igen. Jag har gjort det till en sport att titta på när större bilar kör in här, säger Börje Fjellstad som bor i området.

Saken är att vägen i sig går runt men stora stenar är utplacerade så att det inte ska gå att åka runt.

– I går kom två husbilar som åkte upp här. I dag, en bil med husvagn. De fick såklart vända om direkt, säger Börje.

På den avstängda delen av vägen är stenar utplacerade.

På den avstängda delen av vägen är stenar utplacerade.

Mikael Andersson

Snackas mycket om detta

Börje och hans grannar pratar mycket om det här och har vid flera tillfällen påtalat misstaget för kommunen.

Men felet ligger inte på kommunen utan i kartfunktionen från Google maps. Slår man om från kartfunktionen till satellitbild så ser man de utplacerade stenarna om man zoomar in tillräckligt mycket.

Det går att redigera på Google om man upptäcker misstag i kartorna men det är inget som Börje har gjort än.

Nyare bilar är utrustade med gps-funktion och förare, både yrkesförare och privatpersoner, har gjort sig beroende av kartfunktionen.

– Jag tycker synd om de som tänkt åka över här och sedan upptäcker att det inte finns någon väg. För ett tag sedan kom det en långtradare med virke på. Han började backa men fixade inte det så han pressade sig runt och körde istället ner några buskar här, säger han.

Börje Fjellstad har bott i området i lite drygt två år.

Börje Fjellstad har bott i området i lite drygt två år.

Mikael Andersson