Några pinnar bland hundra­tals träd. Det är allt som skvallrar om att den lugna skogsytan intill Åsleden snart kommer att försvinna för att göra utrymme för ett bygge som många av de boende runtomkring fruktar kommer att förstöra den natur de bor intill.

– Det blev en chock när man insåg att huset kommer att fylla ut hela grönområdet, säger Eva Sahlgren som bor på Kattfotvägen, strax intill skogen.

Redan 2014 började det pratas om ett demensboende på platsen, men det var den 22 februari förra året som beslutet fattades i kommunfullmäktige.

Många av de boende runtomkring menar dock att informationen från kommunen i bästa fall varit knapphändig, i vissa fall i det närmaste obefintlig.

– Vid det senaste informationsmötet frågade vi, hur stort kommer det här att bli? För vi hade ingen aning. Då kom de och satte upp de här pinnarna, säger Susanne Winterberg som kommer att bo strax intill boendet.

–  Min altan ligger 18 meter från husfasaden.

Ellinore Kramnäs och Robin Östanhed har nyligen köpt hus på Violvägen och kommer också att bli grannar med demensboendet.

– Vi flyttade in i januari. Det enda vi fick veta var att det fanns planer på att bygga, men inte var, när, hur. Inte heller hur stort det var. Är det en liten gård eller villa så okej, men nu är det ett stort projekt, säger Robin.

– Det är 40 lägenheter. Plus att de har bygglov för ytterligare en våning. Så vad händer­ efter det? Slår de upp en våning till då? säger Susanne.

Framför allt är man alltså kritisk till hur kommunen skött informationen. Man ser gärna ett boende i området, men menar att det finns bättre platser att bygga på. Bättre för de äldre och för de boende.

– Bortom bostadsområdet finns det hur mycket grönområden som helst och det är ännu närmare kommunikationer och centrum, säger Susanne.

Som en följd av detta har Niclas Cederkäll försökt komma i kontakt med de politiska partiernas gruppledare för att få till ett möte.

– Förhoppningsvis är det någon politiker som vaknar.

"Vi måste behöver ha ett möte"