Polisen uppgav på sin webbplats att man låtit utrymma två våningsplan i ett lägenhetshus i Kungsängen med anledning av att man arbetade med ett misstänkt farligt föremål på platsen.

Enligt polisen berördes fem personer av evakueringen. Dessa kunde senare återvända till sina lägenheter.

Nationella bombskyddet kallades till Kungsängen för att bistå vid hanteringen av det misstänkt farliga föremålet. Även räddningstjänst och ambulans fanns på plats.

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Vittne: "Poliser i varje port"

Mitt i var i samband med händelsen i kontakt med en granne i området som beskrev vad hon såg.

– Vi bor närmast parkeringen och ser poliser i varje port som stoppar utpassage och en polis innanför avspärrningsbanden, berättade hon.

Grannen sa att hon inte var rädd men att det hela kändes tragiskt. Enligt henne så var det inte så många hemma eftersom det är vardag och de flesta är på arbetet. 

– Men det är otäckt för många äldre som bor på vår gård.

Kommunpolisen: "Kan inte få högre prioritet"

Magnus Nilsson är kommunpolis i Upplands-Bro. Han är fåordig både om explosionen i Bro natten till söndag den 29 januari. Detsamma med insatsen i Kungsängen.

– Det som händer just nu kan inte få högre prioritet än vad det redan har. Det är ett jättearbete, sa Magnus Nilsson, kommunpolis i Upplands-Bro.

På måndagseftermiddagen den 30 januari uppgav polisen att: "Det finns inte längre något farligt föremål kvar på platsen och de boende som blev evakuerade har kunnat återvända till sina bostäder."